Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Νέες απώλειες στην προτελευταία συνεδρίαση του πτωτικού Φεβρουαρίου

φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα

Με απώλειες έκλεισαν ξανά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωση του πετρελαίου τη Δευτέρα, στην προτελευταία συνεδρίαση του μήνα, με το Brent και το WTI να ετοιμάζονται να κλείσουν πτωτικά τον Φεβρουάριο.

Οι τιμές του πετρελαίου πιέζονται καθώς εδώ και 9 συνεχόμενες εβδομάδες τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξάνονται, την ώρα που η αβεβαιότητα για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και η ανάκαμψη του δολαρίου ΗΠΑ μειώνει την αισιοδοξία που προκαλεί η κατάργηση των αυστηρών μέτρων κατά της Covid-19 στην Κίνα.

Υπενθυμίζεται πως η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφερε αύξηση 7,6 εκατομμυρίων βαρελιών στα εγχώρια αποθέματα αργού για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Φεβρουαρίου.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Απριλίου του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 64 σεντς τη Δευτέρα ή -0,8%, για να διαμορφωθεί στα 75,68 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το WTI αναμένεται να κλείσει τον Φεβρουάριο κοντά στο -4%.

Το Brent Απριλίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς για το πετρέλαιο, υποχώρησε κατά 71 σεντς, ή σχεδόν -0,9%, στα 82,45 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το συμβόλαιο του πρώτου μήνα, το οποίο λήγει στο τέλος της συνεδρίασης της Τρίτης, είναι έτοιμο να σημειώσει μηνιαίες απώλειες κοντά στο -2,4%. Το  Brent Μαΐου υποχώρησε 78 σεντς, ή -0,9%, στα 82,04 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης

Χρυσός: Άνοδος 0,4% στα 1.824,90 δολάρια ανά ουγγιά

Goldman Sachs: Οι αυξήσεις στα επιτόκια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα… σοκάρουν τις αγορές