• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέα άνοδο 2,5% μετά και την ομιλία Πάουελ, περιορίστηκαν κάτω από 1% οι εβδομαδιαίες απώλειες

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με νέα άνοδο, επεκτείνοντας μάλιστα τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, στον απόηχο και της ομιλίας του Τζερόμ Πάουελ στο Jackson Hole.

    Πάντως, ακόμα κι έτσι, οι τιμές του  WTI και του Brent εξακολούθησαν να καταγράφουν εβδομαδιαίες απώλειες, οι οποίες συνδέονται με τις συνολικές ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας κατανάλωσης αργού και ειδικότερα την κατάσταση στην Κίνα.

    Την Παρασκευή πάντως, το συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου του West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 1,82 δολάρια ή +2,5%, για να διαμορφωθεί στα 74,83 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας, περιόρισε τις απώλειες στο -0,9%.

    Το Brent Οκτωβρίου αυξήθηκε την Παρασκευή κατά 1,80 δολάρια ή +2,3% στα 79,02 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 0,8%.

    Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν ιδιαίτερα μετά την ομιλία του προέδρου της Fed στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole, καθώς ο Πάουελ  ανέφερε πως «ήρθε η ώρα» να αρχίσει σύντομα η μείωση των επιτοκίων. Το χρονοδιάγραμμα και ο ρυθμός χαλάρωσης θα εξαρτηθεί εν μέρει από τα οικονομικά δεδομένα.

    Διαβάστε επίσης

    Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Ανακοίνωσε και επίσημα πως στηρίζει τον Τραμπ

    ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει σε κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Τατάρ

    ΗΠΑ: Κυρώσεις σε πάνω από 400 οντότητες και πρόσωπα που υποστηρίζουν τη Ρωσία στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ