Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Με μικρά κέρδη έκλεισε ο Απρίλιος για το WTI

γεώτρηση πετρελαίου

Με κέρδη ολοκληρώθηκε ο Απρίλιος για το αμερικανικό αργό , το οποίο έλαβε στήριξη από την απόφαση του OPEC και της Ρωσίας στην Αρχή του μήνα, για την περεταίρω μείωση της παραγωγής το 2023.

Ωστόσο, η συνολική άνοδος σε επίπεδο μήνα ήταν τελικά χαμηλότερα από αυτό που φαινόταν αρχικά, καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις των κινήσεων των κεντρικών τραπεζών στην ανάπτυξη και η επιστροφή του φόβου για τις τράπεζες ροκάνισαν τα κέρδη.

Την Παρασκευή πάντως, το συμβόλαιο αργού WTI παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 2,02 δολάρια ή 2,7% στα 76,78 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε το πιο ενεργό συμβόλαιο υποχώρησε κατά 1,4%, ενώ ο Απρίλιος έκλεισε με κέρδη 1,5%. Αυτός ήταν ο πρώτος ανοδικός μήνας μετά από πέντε διαδοχικούς πτωτικούς.

Αντίστοιχα, το πετρέλαιο τύπου Brent Ιουνίου κέρδισε 1,17 δολάρια ή 1,5% στα 79,54 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο, ενώ το Brent Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 2,7% στα  80,33 δολάρια ανά βαρέλι. Σε επίπεδο μήνα πάντως το Brent έκλεισε με πτώση 0,3%.

Διαβάστε επίσης

Χρυσός: Άνοδος 0,7% σε επίπεδο μήνα