• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Με μικρά κέρδη έκλεισε ο Απρίλιος για το WTI

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Με κέρδη ολοκληρώθηκε ο Απρίλιος για το αμερικανικό αργό , το οποίο έλαβε στήριξη από την απόφαση του OPEC και της Ρωσίας στην Αρχή του μήνα, για την περεταίρω μείωση της παραγωγής το 2023.

    Ωστόσο, η συνολική άνοδος σε επίπεδο μήνα ήταν τελικά χαμηλότερα από αυτό που φαινόταν αρχικά, καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις των κινήσεων των κεντρικών τραπεζών στην ανάπτυξη και η επιστροφή του φόβου για τις τράπεζες ροκάνισαν τα κέρδη.

    Την Παρασκευή πάντως, το συμβόλαιο αργού WTI παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 2,02 δολάρια ή 2,7% στα 76,78 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε το πιο ενεργό συμβόλαιο υποχώρησε κατά 1,4%, ενώ ο Απρίλιος έκλεισε με κέρδη 1,5%. Αυτός ήταν ο πρώτος ανοδικός μήνας μετά από πέντε διαδοχικούς πτωτικούς.

    Αντίστοιχα, το πετρέλαιο τύπου Brent Ιουνίου κέρδισε 1,17 δολάρια ή 1,5% στα 79,54 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο, ενώ το Brent Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 2,7% στα  80,33 δολάρια ανά βαρέλι. Σε επίπεδο μήνα πάντως το Brent έκλεισε με πτώση 0,3%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Άνοδος 0,7% σε επίπεδο μήνα



    ΣΧΟΛΙΑ