• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Με κέρδη κοντά στο 6% έκλεισε τον Ιούνιο το WTI

    πετρελαιοπηγή


    Μικρή υποχώρηση σημείωσαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς οι έμποροι προσπαθούν να σταθμίσουν την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ  έναντι της κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

    Το WTI για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε κατά 0,2% στα 81,54 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, παραμένοντας κλειδωμένο σε ένα στενό εύρος τιμών. Σε επίπεδο μήνα ο Ιούνιος είδε το αμερικανικό αργό να κλείνει κατά σχεδόν 6% υψηλότερα, ενώ από τις αρχές της χρονιάς σημειώνει κέρδη 14,06%.

    Το Brent  Αυγούστου, το οποίο λήγει την Παρασκευή, σημείωσε μικρή αλλαγή στα 86,41 δολάρια το βαρέλι.  Το πιο ενεργό συμβόλαιο, παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησε 0,3% στα 85 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο μήνα το Brent σημείωσε κέρδη λίγο πάνω από 4% ενώ από την αρχή του έτους κινείται με κέρδη σχεδόν 10%.

    Το πετρέλαιο βρήκε στήριξη από την ένταση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ στο Λίβανο πλησιάζουν πιο κοντά σε μια πλήρη σύγκρουση. Την ίδια ώρα, οι αντάρτες Χούτι στην Υεμένη έχουν εντείνει τις επιθέσεις κατά της εμπορικής ναυτιλίας στην περιοχή.

    Από την άλλη, οι  οικονομικές προοπτικές της Κίνας παραμένει ένας σημαντικός παράγοντας που επιβαρύνει την αγορά. Η επιβράδυνση της ζήτησης στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο ανάγκασε τα διυλιστήρια να μειώσουν τη λειτουργία τους και να παρατείνουν τη συντήρησή τους.

    Από εκεί και πέρα, οι έμποροι είδαν τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού από τη FED να επιβραδύνεται τον Μάιο, ενισχύοντας την υπόθεση για χαμηλότερα επιτόκια αργότερα φέτος.

    Διαβάστε επίσης

    Ομπάμα στηρίζει Μπάιντεν παρά το ναυάγιο στο debate: «Υπάρχουν και κακές στιγμές»

    Σκόπια: Σεβόμαστε τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέει το υπ. Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας

    Μπάιντεν: Απορρίπτει τις φωνές για απόσυρση – «Ξέρω ότι δεν συζητώ τόσο καλά όσο παλιά, αλλά ξέρω πώς λέω την αλήθεια»



    ΣΧΟΛΙΑ