Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Με κέρδη άνω του 1% έκλεισε το Brent

πετρελαιοπηγή

Σε ανοδικό έδαφος βρέθηκαν τη Δευτέρα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, συνεχίζοντας την ανάκαμψη που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, το Brent για διακανονισμό Ιουλίου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 83,10 δολάρια το βαρέλι, στο ICE FUTURES στο Λονδίνο.

To West Texas Intermediate παράδοσης Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 1.1% στα 78,55 δολάρια το βαρέλι.

Τα πιο ενεργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Brent και WTI είχαν κλείσει με συνολικές απώλειες άνω του 2% την περασμένη εβδομάδα, ενώ την Πέμπτη είχαν φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Φεβρουαρίου.

Ώθηση στην αγορά έδωσε τη Δευτέρα η ανησυχία γύρω από τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ένας Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε σε σύγκρουση με τις ισραηλινές δυνάμεις στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα.

Η αγορά αναμένει την διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη των υπουργών των χωρών του OPEC+, οι οποίοι αναμένεται να παρατείνουν τις περικοπές παραγωγής και στο δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται και στις ΗΠΑ καθώς ξεκινά η αποκαλούμενη «καλοκαιρινή περίοδος οδήγησης», η οποία θα παρέχει ενδείξεις για τη τάση στη ζήτηση καυσίμων.

Διαβάστε επίσης

Νίκαια: Συνελήφθη ο άνδρας που μαχαίρωσε στην κοιλιά τη γυναίκα του

Χατζηδάκης: Πλαίσιο δράσεων για την ενθάρρυνση της ιδιωτικής και δημόσιας αποταμίευσης

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τις ισχυρές καταιγίδες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κεντάκι