Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 1% για το WTI μετά τις θετικές προβλέψεις του ΔΝΤ

πετρελαιοπηγή

Ανοδικά έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές των ενεργών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, μετά και από την αισιόδοξη πρόβλεψη του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ειδικότερα, το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως βλέπει πλέον η παγκόσμια ανάπτυξη το 2024 να διαμορφώνεται στο 3,1%, από 2,9 που προέβλεπε προηγούμενως.

Το ΔΝΤ επικαλείται μάλιστα την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τα δημοσιονομικά μέτρα για την τόνωση της οικονομίας της Κίνας.

Η αγορά παρακολουθεί επίσης τις δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με την επικείμενη απάντηση των ΗΠΑ στην επίθεση κατά Αμερικανών στρατιωτών στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία, από μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Κάπως έτσι, το WTI Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 1,04 δολάρια ή 1,35% για να διαμορφωθεί στα 77,82 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 0,47 δολάρια στα 82,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο, παράδοσης Απριλίου, έκλεισε με άνοδο 0,67 δολάρια στα  82,50 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures.

Διαβάστε επίσης

PeopleCert: Υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με καταγωγή από την Πόλη, την Τένεδο και την Ίμβρο

Αττική: Κανονικά η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό

Ιράκ: Οι «Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ» αναστέλλουν τις επιθέσεις κατά Αμερικανικών στρατιωτών