Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος 1,8% για το WTI με ώθηση από τις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου

γεώτρηση πετρελαίου

Ανοδικά έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη με την αγορά να βρίσκει ώθηση από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες οδήγησαν σε  απώλειες το δολάριο.

Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,8% τον Ιανουάριο ενώ τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο αναθεωρήθηκαν επίσης χαμηλότερα για να δείξουν ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4% αντί για 0,6%, όπως είχε καταγραφεί προηγουμένως. Ο δείκτης του δολαρίου των ΗΠΑ έναντι των διεθνώς ανταγωνιστικών του νομισμάτων υποχώρησε περίπου 0,3%.

Έτσι, το WTI Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 1,39 δολάρια ή +1,8%, στα 78,03 δολάρια το βαρέλι. Το Brent Απριλίου κατέγραψε άνοδο 1,26 δολ. ή 1,5%, στα 82,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 1,39 δολάρια ή 1,8%, στα 78,03 δολάρια.

Πάντως, μια έκθεση της IEA την Πέμπτη, ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου χάνει τη δυναμική της, ωθώντας τον οργανισμό να μειώσει την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2024 σε 1,22 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) από 1,24 εκατομμύρια bpd πρωτύτερα. Από την πλευρά της προσφοράς, ο IEA εκτίμησε ότι η προσφορά θα αυξηθεί κατά 1,7 εκατομμύρια bpd φέτος, από την προηγούμενη πρόβλεψή του για 1,5 εκατομμύρια bpd.