Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη παρά την πτώση άνω του 2% της Παρασκευής

φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα

Με απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή  τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, υπό την πίεση που άσκησαν οι αποφάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών  για τα επιτόκια.

Πάντως, τα συμβόλαια βρήκαν ένα μικρό στήριγμα στο τέλος της ημέρας,  καθώς το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε πως θα αρχίσει να επαναγοράζει πετρέλαιο για να ξαναγεμίσει τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της χώρας.

Για την εβδομάδα, το αργό σημείωσε σταθερή άνοδο, με την υποστήριξη να συνδέεται με την αισιοδοξία ότι η χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19 από την Κίνα θα πυροδοτήσει ανάκαμψη στη ζήτηση από έναν από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στον κόσμο.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Ιανουαρίου του West Texas Intermediate υποχώρησε 1,82 δολάρια ή 2,4%, για να διαμορφωθεί στα 74,29 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο 4,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Το  Brent Φεβρουαρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, υποχώρησε 2,17 δολάρια ή 2,7%, στα 79,04 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το Brent σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 3,9%.