Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Υποχώρησε ξανά κάτω από τα 80 δολάρια το WTI

πετρελαιοπηγή

Το πετρέλαιο υποχώρησε καθώς μια νέα πώληση ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, η οποία συνάντησε αδύναμη ζήτηση, ενίσχυσε τις ανησυχίες της αγοράς περί μιας αύξησης των επιτοκίων από τη FED,τροφοδοτώντας μια αίσθηση κινδύνου στις αγορές.

Το WTI Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,8% για να διαμορφωθεί στα 79,23 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ στο Λονδίνο το Brent Ιουλίου υποχώρησε κατά  0,7%  στα 83,60 δολάρια το βαρέλι.

Το WTI είχε ενισχυθεί κατά 2,7% την Τρίτης, μετά τις επιθέσεις κατά ελληνικών συμφερόντων πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και τον βομβαρδισμό του Ισραήλ στην περιοχή της Ράφας.

Η αγορά αναμένει πλέον την επικείμενη διαδικτυακή συνεδρίαση των υπουργών του OPEC+ την Κυριακή, στην οποία προβλέπεται να υπάρξει συμφωνία για επέκταση των περικοπών και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η προσδοκία αυτή βοήθησε τόσο το WTI όσο και το Brent να ξεπεράσουν τους κινητούς μέσους όρους των 100 ημερών τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Όμιλος Calilo: Κατέθεσε σχέδιο για συγκρότηση Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στην Ιο

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν προκηρυχθούν νέες στάσεις εργασίας στο Αγλαΐα Κυριακού θα απευθυνθώ στον ιδιωτικό τομέα

Conference League – Τελικός: Γιγαντοοθόνες στον Πειραιά -«Κόκκινη πλημμύρα» στην πλατεία Κοραή (Βίντεο)