Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Ήπια κέρδη για WTI και Brent έφερε η ανταρσία της Wagner

πετρέλαιο

Άνοδο σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς οι έμποροι έστρεψαν την προσοχή τους στη βραχύβια ανταρσία του ρωσικού ομίλου Wagner, η οποία έθεσε ερωτήματα σχετικά με την κατάληψη της εξουσίας από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζι και της Wagner το περασμένο Σάββατο, που οδήγησε την μισθοφορική παραστρατιωτική οργάνωση στα «πρόθυρα» της Μόσχας, αντιμετωπίζοντας μικρή αντίσταση προτού τελικά συμφωνήσει την επιστροφή στη βάση της, αύξησε την ανησυχία γύρω από την γεωπολιτική. Η όλη κατάσταση έφερε πλήγμα στο γόητρο του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος θα μπορούσε να αντιδράσει στο επόμενο διάστημα για να αποκαταστήσει την εικόνα του.

«Ενώ οι άμεσοι κίνδυνοι προσφοράς έχουν εξαφανιστεί, η αγορά πιθανότατα θα πρέπει να αρχίσει να τιμολογεί με μεγαλύτερο ασφάλιστρο κινδύνου για το πετρέλαιο δεδομένης της αυξανόμενης αστάθειας στη Ρωσία», δήλωσαν οι Warren Patterson και Ewa Manthey, αναλυτές εμπορευμάτων στην ING, σε σημείωμα της Δευτέρας. «Το πόσο ένα ασφάλιστρο κινδύνου θα εξαρτηθεί πραγματικά από το πώς θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της αποτυχημένης εξέγερσης».

Το West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 13 σεντς, ή +0,2%, στα 69,29 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό Brent Αυγούστου σημείωσε άνοδο 22 σεντς ή +0,3%, στα 74,07 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το Brent Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 12 σεντς, ή +0,2%, στα 74,13 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με ανησυχία για τα γεγονότα στη Ρωσία

Χρυσός: Τα γεγονότα στη Ρωσία έφεραν μικρά κέρδη

DBRS: Το αποτέλεσμα των εκλογών φέρνει μια νέα περίοδο πολιτικής σταθερότητας