• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ήπια κέρδη για WTI και Brent αναμένοντας τις ανακοινώσεις της FED

    γεωτρήσεις για πετρέλαιο


    Σταθεροποιητικά κινήθηκαν την Τρίτη οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου καθώς οι έμποροι αναμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τις απόφαση για τα επιτόκια από την Federal Reserve την Τετάρτη.

    Ειδικότερα, το WTI για παράδοση Ιουλίου κινήθηκε μεταξύ κερδών και ζημιών την Τετάρτη, για να κλείσει τελικά με άνοδο 0,2% στα 77,90 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Τη Δευτέρα είχε σημειώσει άνοδο σχεδόν 3%.

    Το Brent Αυγούστου σημείωσε άνοδο 0,4% στα 81,92 δολάρια το βαρέλι, στο Λονδίνο.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου ανέκαμψαν μετά από μια δύσκολή εβδομάδα, με την αισιοδοξία για μια ισχυρότερη ζήτηση ενέργειας να δίνει μια ανάσα στην αγορά. Η UBS προβλέπει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 2-2,5 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου εν μέσω υστέρησης της προσφοράς, λόγω της επέκτασης των εθελοντικών περιορισμών της παραγωγής από τον OPEC και μιας προσωρινής μέτριας ανάπτυξης εκτός του καρτέλ.

    Ωστόσο, το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει από τις αρχές Απριλίου λόγω των ανησυχιών για χαμηλή ζήτηση. Η παραγωγή από τη Ρωσία τον περασμένο μήνα παρέμεινε πάνω από το επίπεδο που είχε υποσχεθεί η χώρα στη συμμαχία OPEC+, παρόλο που έκανε τις βαθύτερες περικοπές σε περισσότερο από ένα χρόνο.

    Στις ΗΠΑ, η αγορά αναμένει πως η παραγωγή αργού θα αυξηθεί κατά 310.000 βαρέλια την ημέρα φέτος σε ρεκόρ πάνω από 13,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, περίπου 40.000 βαρέλια την ημέρα περισσότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί τον Μάιο, σύμφωνα με μηνιαία έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας την Τρίτη.

    Ο  OPEC διατήρησε τις προβλέψεις του για ενίσχυση της ζήτησης το δεύτερο εξάμηνο, λόγω της συνεχούς οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και σε άλλες αναδυόμενες οικονομίες, σύμφωνα με τη μηνιαία του έκθεση. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας θα δημοσιεύσει τη δική του μηνιαία έκθεση την Τετάρτη.

    Διαβάστε επίσης

    Αχαΐα: Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην περιοχή της Χαλανδρίτσας

    Κορυφώνεται το επόμενο διήμερο ο καύσωνας – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 7 περιοχές την Τετάρτη

    Ρωσία: Πυραυλικές δοκιμές στον Ατλαντικό Ωκεανό από τη ναυτική δύναμη που κατευθύνεται στην Κούβα



    ΣΧΟΛΙΑ