• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ήπια κέρδη έφερε η πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    πετρελαιοπηγή


    Ανοδικά έκλεισαν οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς τα εβδομαδιαία στοιχεία από τις ΗΠΑ έδειξαν πως τα αποθέματα αργού και βενζίνης μειώθηκαν, υποδηλώνοντας μια άνοδο της ζήτησης.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα,  ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν επίσης κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση τους κατά  620.000 βαρέλια, ενώ μείωση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια σημείωσαν και τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση κατά 261.000 βαρέλια.

    Την ίδια ώρα αναλυτές της JPMorgan προέβλεψαν πως το Brent θα φτάσει τα 90 δολάρια το βαρέλι τον Σεπτέμβριο, καθώς η αγορά θα σφίξει λόγω μείωσης των αποθεμάτων.

    Στήριξη στο πετρέλαιο δίνει και η κρίση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να επιτεθεί στον Λίβανο, με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα να προειδοποιεί το Ισραήλ ότι η οργάνωση θα πολεμήσει «χωρίς κανόνες και χωρίς κόκκινες γραμμές» αν ξεσπάσει πόλεμος.

    Σε αυτό το κλίμα, το WTI παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 0,74% ή 60 cents στα 82,17 δολάρια το βαρέλι.

    Το Brent Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 0,75% ή 64 cents, στα 85,71 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Μάριος Ηλιόπουλος: Μια μεγάλη επένδυση στο πρώην εργοστάσιο «Μπριτάννια» δίπλα από το γήπεδο OPAP Arena – Το απέκτησε με 3,4 εκατ. ευρώ

    ΟΛΠ Α.Ε.: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της χώρας

    Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο, Κορυδαλλό και Μενίδι



    ΣΧΟΛΙΑ