• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ήπια αύξηση για WTI παρά την αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Με ήπια άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  του πετρελαίου σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, με τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου να συνεχίζουν να παρέχουν στήριξη, αν και τα στοιχεία των ΗΠΑ για τα αποθέματα αργού δεν ικανοποίησαν την αγορά.

    Η EIA ανέφερε την Τετάρτη ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουνίου.

    Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές είχαν προβλέψει μείωση της προσφοράς αργού κατά 200.000 βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η S&P Global Commodity Insights.

    Αργά την Τρίτη, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 914.000 βαρέλια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.

    Η άνοδος των αποθεμάτων μπορεί εν μέρη να οφείλεται στην πτώση των εξαγωγών των ΗΠΑ λόγω της τροπικής δραστηριότητας στον Κόλπο του Μεξικού την περασμένη εβδομάδα.

    Η έκθεση EIA έδειξε επίσης εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια. Η έρευνα της S&P Global Commodity Insights έκανε λόγο για μείωση των αποθεμάτων κατά 900.000 βαρέλια για τη βενζίνη και 200.000 βαρέλια για τα αποστάγματα.

    Η παρεχόμενη βενζίνη κινητήρων, ένας δείκτης για τη ζήτηση, μειώθηκε στα 8,969 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουνίου, από 9,386 εκατομμύρια bpd μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

    Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητη στα 13,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε η EIA, ενώ τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing στην Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 200.000 βαρέλια στα 33,9 εκατομμύρια βαρέλια.

    Η αγορά παρακολουθεί επίσης τις αψιμαχίες μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της Χεζμπολάχ που υποστηρίζονται από το Ιράν στα σύνορα του Λιβάνου, οι οποίες έχουν δώσει μια στήριξη στις τιμές, καθώς αυξάνουν τους φόβους για μια κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

    Πάντως, παρά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, το West Texas Intermediate για παράδοση Αυγούστου αυξήθηκε κατά 7 σεντς ή περίπου 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 80,90 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά από απώλειες 1% την Τρίτη.

    Το Brent Αυγούστου πρόσθεσε 24 σεντς ή 0,3% στα 85,25 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το πιο ενεργό συμβόλαιο, παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδισε 25 σεντς, ή 0,3%, για να διαμορφωθεί στα 84,47 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Γερμανία: Καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο το συντομότερο δυνατό

    ΗΠΑ: Οι ενέργειες του Τζούλιαν Ασάνζ έθεσαν ανθρώπους σε κίνδυνο

    Γιοάβ Γκάλαντ: Σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» στο θέμα της προμήθειας αμερικανικών όπλων



    ΣΧΟΛΙΑ