Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Οι νέοι περιορισμοί στην Κίνα πίεσαν το WTI την Παρασκευή – Εβδομαδιαία κέρδη 3,4%

φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα

Πίεση δέχθηκαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς οι περιορισμοί στην Κίνα λόγω της COVID-19  τροφοδότησαν εκ νέου τις ανησυχίες για τη ζήτηση. Παράλληλα, το ισχυρότερο δολάριο έκανε τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στο νόμισμα λιγότερο ελκυστικά.

Ωστόσο, σε επίπεδο πενθημέρου οι τιμές του αργού κινήθηκαν για τρίτη  εξακολούθησαν να κινούνται σε ανοδικό έδαφος, με το WTI να σημειώνει την τρίτη συνεχόμενη θετική εβδομάδα, καθώς οι φόβοι για ύφεση μειώθηκαν ελαφρά και οι προμήθειες καυσίμων παρέμειναν περιορισμένες.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αργού τύπου West Texas Intermediate υποχώρησε την Παρασκευή κατά 1,18 δολάρια ή 1,3%, για να διαμορφωθεί στα 87,90 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Για την εβδομάδα, οι τιμές του πιο ενεργού συμβολαίου του WTI αυξήθηκαν περίπου 3,4%.

Στο ICE Futures Europe, το Brent Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,19 ή 1,2% στα 95,77 δολάρια το βαρέλι, αλλά σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 2,4%. Το πιο ενεργό συμβόλαιο Ιανουαρίου έκλεισε  με απώλειες 1,27 δολαρίων ή 1,3%, στα 93,77 δολάρια το βαρέλι.

«Οι αγορές πετρελαίου παραμένουν ασταθείς καθώς η Κίνα εντείνει τους περιορισμούς για τον COVID, ορισμένοι αμερικανικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί σηματοδοτούν μέτριες δεσμεύσεις για την ενίσχυση της παραγωγής και οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές συνεχίζουν να μειώνονται», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

«Το αργό πετρέλαιο διορθώνει για άλλη μια φορά χαμηλότερα υπό ένα ισχυρότερο δολάριο και ειδήσεις για περισσότερα κινεζικά lockdowns για την COVID», δήλωσε ο Dennis Kissler, ανώτερος αντιπρόεδρος της Bok Financial Securities.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσός: Η πτώση 1,3% της Παρασκευής έσβησε τα κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας

Μικτά πρόσημα για τις Ευρωαγορές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν