Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 5% για WTI και Brent παρά την ανάκαμψη της Παρασκευής

αντλίες πετρελαίου

Σε ανοδικό έδαφος επέστρεψαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι αρκετό για να αποφύγουν την πρώτη πτωτική εβδομάδα μετά από τέσσερις ανοδικές.

Οι ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές ενθάρρυναν τον προβληματισμό γύρω από τη ζήτηση. Η πιθανότητα συνέχισης της σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, σε συνδυασμό με τα σημάδια υποχώρησης της οικονομίας ευθύνονται εν μέρει για τις απώλειες του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν οι αναλυτές. Αυτοί οι παράγοντες αντιστάθμισαν την προηγούμενη αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας μετά την άρση των αυστηρών περιορισμών για τον COVID-19.

Κάπως έτσι, το West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 50 σεντς, ή σχεδόν 0,7%, για να διαμορφωθεί στα 77,87 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  Σε επίπεδο εβδομάδας το συμβόλαιοπρώτου μήνα υποχώρησε κατά 5,5%.

Το Brent Ιουνίου πρόσθεσε 56 σεντς, ή +0,7%, στα 81,66 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε κατά 5,4%.

Τόσο το WTI όσο και το Brent σημείωσαν τα χαμηλότερα κλεισίματά τους για τον Απρίλιο την Πέμπτη, εξανεμίζοντας ένα μέρος των κερδών που είχαν δημιουργηθεί από την απόφαση του OPEC και της Ρωσίας να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης

Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε σε χαμηλό 3 εβδομάδων