Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη, με το Brent να σημειώνει μέτρια άνοδο ενώ το WTI να σπάει το ανοδικό σερί του, μετά από 4 συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις.

Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη συνέχισαν να τροφοδοτούν την ανησυχία περί μιας ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας η οποία θα μπορούσε να πλήξει τη ζήτηση ενέργειας. Ωστόσο, η μείωση στα εβδομαδιαία αμερικανικά αποθέματα αργού, βενζίνης και αποσταγμάτων αναθάρρησαν κάπως την αγορά.

1

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε την Τετάρτη ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 31 Μαρτίου. Κατά μέσο όρο, έρευνα αναλυτών που διεξήγαγε η S&P Global Commodity Insights προέβλεψε πτώση 7,5 εκατομμυρίων βαρελιών, ενώ αργά την Τρίτη, το American Petroleum Institute ανέφερε μείωση 4,3 εκατομμυρίων βαρελιών στις εγχώριες προμήθειες αργού, σύμφωνα με πηγές.

Η έλξη στα αποθέματα αργού περιορίστηκε από μια μικρή απελευθέρωση Στρατηγικού Αποθεματικού Πετρελαίου σε εμπορικά αποθέματα. Η έκθεση EIA έδειξε τα αποθέματα πετρελαίου SPR στα 371,2 εκατομμύρια βαρέλια, μειωμένα κατά 400.000 βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η έκθεση EIA έδειξε επίσης εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια για τη βενζίνη και 3,6 εκατομμύρια βαρέλια για τα αποστάγματα. Η έρευνα των αναλυτών είχε προβλέψει μείωση της προσφοράς κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια για τη βενζίνη και 140.000 βαρέλια για τα αποστάγματα.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing, στην Οκλαχώμα, μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια για την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Πάντως, το αργό τύπου West Texas Intermediate για παράδοση Μαΐου υποχώρησε κατά 10 σεντς, ή -0,1%, για να διαμορφωθεί στα 80,61 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Αντίθετα, το αργό  τύπου Brent παράδοσης  Ιουνίου, πρόσθεσε 5 σεντς, ή σχεδόν 0,1%, στα 84,99 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Διαβάστε επίσης

Απώλειες 0,1% για τον χρυσό – Έκλεισε στα 2.035,60 δολάρια ανά ουγγιά.