• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Επέστρεψε στα 80 δολάρια το WTI παρά τα άσχημα νέα από Κίνα

    πετρελαιοπηγή


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν τη Δευτέρα (17/6/2024) τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, επεκτείνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, παρά την αρχική βουτιά μετά από απογοητευτικά στοιχεία που έδειξαν πτώση της ζήτησης αργού της Κίνας τον Μάιο.

    Τα συγκεκριμένα στοιχεία έδειξαν ότι οι δραστηριότητες διύλισης πετρελαίου της Κίνας υποχώρησαν στο χαμηλότερο ποσοστό φέτος, καθώς ορισμένα εργοστάσια επεκτείνουν τη συντήρησή τους, ανέφεραν σε σημείωμα οι στρατηγικοί αναλυτές της ING, Ewa Manthey και Warren Patterson. Ειδικότερα, η παραγωγή των κινεζικών διυλιστηρίων πετρελαίου μειώθηκε κατά 1,8% σε ετήσια βάση τον Μάιο, όπως ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

    Ωστόσο, το αργό πετρέλαιο κατάφερε να ανακάμψει, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία των τελευταίων ημερών, μετά τα χαμηλά 4 μηνών που έφερε η απόφαση του OPEC+ να αρχίσει να χαλαρώνει κάποιες από τις εθελοντικές περικοπές παραγωγής από τον Οκτώβριο.

    Έτσι το West Texas Intermediate για παράδοση Ιουλίου αυξήθηκε κατά 1,88 δολάρια ή +2,4%, για να κλείσει στα 80,33 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 84,25 δολάρια το βαρέλι, αυξημένο κατά 1,63 δολάρια ή 2%, στο ICE Futures Europe.

    Διαβάστε επίσης

    BYD ATTO 3: Ετοιμοπαράδοτο από €26.525

    Ανδρέας Νικολακόπουλος: Θα εξεταστεί η πρόταση για σπρέι πιπεριού ως μέσο άμυνας γυναικών

    Βρετανία: Οι Εργατικοί θέλουν νέα ρυθμιστική αρχή για το ποδόσφαιρο – «Βλέπουν» ξανά το θέμα εισφοράς για τις μεταγραφές στη Premier League



    ΣΧΟΛΙΑ