• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ελεύθερη πτώση για WTI και Brent, τέταρτη εβδομάδα απωλειών για τις τιμές

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Ούτε η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή δεν μπόρεσε να γλιτώσει τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου από την τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση, καθώς η ανησυχία για τη ζήτηση συνεχίζει να κρατά χαμηλά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

    Μάλιστα, στην συνεχιζόμενη ανησυχία για την πορεία της κινεζικής οικονομίας ήρθε να προστεθεί τις δύο τελευταίες ημέρες και ο φόβος για μια ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, έπειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία και τη μεταποίηση στις ΗΠΑ.

    Το WTI για παράδοση Σεπτέμβριου έκλεισε την Παρασκευή με απώλειες 2,79 δολάρια -3,7% για να διαμορφωθεί 73,52 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας το ενεργό συμβόλαιο έκλεισε με απώλειες -4,7%.

    Στο Λονδίνο, το Brent Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 2,71 δολάρια την Παρασκευή ή -3,4%, για να διαμορφωθεί στα 76,81 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 4,3%.

    Διαβάστε επίσης

    Κόντρα των ΥΠΕΞ Ισραήλ και Τουρκίας για το τουρκικό πένθος για τον Χανίγια

    Βενεζουέλα: Η εκλογική αρχή επικύρωσε την επανεκλογή Μαδούρο

    Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Το σκάνδαλο των υποκλοπών, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, θα είχε δημιουργήσει τεκτονικές αλλαγές



    ΣΧΟΛΙΑ