Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Δεύτερη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση για WTI παρά τη νέα μείωση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

πετρελαιοπηγή

Με νέες απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς η αγορά ανησυχεί πως το τέλος της θερινής περιόδου οδήγησης θα αποδυναμώσει τη ζήτηση.

Στήριξη στην αγορά, πάντως, έφεραν τα νέα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα οποία για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα έδειξαν μείωση.

Ειδικότερα η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε την Τετάρτη ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού στη χώρα μειώθηκαν κατά 800.000 βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Αυγούστου.  Οι αναλυτές της Macquarie είχαν προβλέψει αύξηση της προσφοράς αργού κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια.

Αργά την Τρίτη, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 3,4 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.

Καταγράφηκε επίσης εβδομαδιαία μείωση της προσφοράς βενζίνης κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν κατά 300.000 βαρέλια. Οι αναλυτές της Macquarie ανέμεναν μείωση της προσφοράς κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια για βενζίνη και 200.000 βαρέλια για αποστάγματα.

Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 100.000 βαρέλια σε 13,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε η EIA, ενώ τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing  μειώθηκαν κατά 700.000 βαρέλια στα 27,5 εκατομμύρια βαρέλια.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 1,01 δολάρια ή -1,3% για να διαμορφωθεί στα 74,52 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας νωρίτερα φτάσει έως και τα 73,82 δολάρια.

Το Brent Οκτωβρίου μειώθηκε κατά 90 σεντς, ή -1,1%, στα 78,65 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης

Διευκρινήσεις από Χούθι: Δεν υπάρχει «προσωρινή ανακωχή», θα επιτρέψουμε μόνο τη ρυμούλκηση του Sounion

FBI: Ο 20χρονος που επιχείρησε να σκοτώσει τον Τραμπ έψαχνε μια μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων για να επιτεθεί

Θεσσαλονίκη: 11 συλλήψεις μετά την επέμβαση στην κατάληψη «Libertatia»