Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Δεύτερη ημέρα κερδών μετά τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

πετρελαιοπηγή

Για δεύτερη ημέρα σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την  Πέμπτη, καθώς η αγορά βρήκε στήριξη στην μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, η οποία τροφοδότησε τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από τη FED φέτος.

Ωστόσο, η συνεδρίαση ήταν νευρική για τις τιμές του πετρελαίου καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας στη μηνιαία έκθεσή του ενώ αύξησε ελαφρώς την πρόβλεψή του για την ζήτηση αργού το 2024, μείωσε τις προοπτικές του για το επόμενο έτος.

Ειδικότερα ο οργανισμός δήλωσε ότι αναμένει αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2024 κατά μέσο όρο 970.000 βαρέλια ημερησίως, ελαφρώς πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη για 960.000 βαρέλια ημερησίως. Ωστόσο, για το 2025, αναμένει ότι η αύξηση της ζήτησης θα επιβραδυνθεί σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για 1 εκατομμύρια βαρελια ημερησίως σε 980.000 βαρέλια ημερησίως.

Σε αυτό το κλίμα το West Texas Intermediate Αυγούστου αυξήθηκε την Πέμπτη κατά 52 σεντς ή +0,6% για να διαμορφωθεί στα 82,62 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά από άνοδο σχεδόν 0,9% την Τετάρτη.

Το Brent Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 32 σεντς ή 0,4% για να διαμορφωθεί στα 85,40 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Ακόμα ένας βουλευτής των Δημοκρατικών καλεί τον Μπάιντεν να αποσυρθεί

Ισραήλ: Τη διεξαγωγή έρευνας για κυβερνητικές ευθύνες στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ζήτησε ο υπ. Άμυνας

Ebury για πληθωρισμό ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο