• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Δεύτερη ημέρα κερδών, με άνοδο άνω του 2% για WTI και Brent

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, ανακτώντας ακόμα περισσότερες από τις  ορισμένες από τις απότομες απώλειες που υπέστησαν την περασμένη εβδομάδα.

    Πέρα από την παρακολούθηση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Κίνα, οι έμποροι αναμένουν την Τετάρτη τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ για τα αποθέματα πετρελαίου. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προβλέπουν μείωση των αποθεμάτων κατά 800.000 βαρέλια στις προμήθειες αργού για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η S&P Global Commodity Insights. Αναμένουν επίσης εβδομαδιαίες μειώσεις 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών για τη βενζίνη και 2,4 εκατομμυρίων βαρελιών για τα αποστάγματα.

    Σε αυτό το κλίμα, το West Texas Intermediate για παράδοση Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 1,53 δολάρια ή 2,2%, για να διαμορφωθεί στα 72,09 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης την ημέρα λήξης του συμβολαίου.

    Το πιο ενεργά διαπραγματεύσιμο συμβόλαιο, για παράδοση Δεκεμβρίου, αυξήθηκε κατά 1,70 δολάρια ή 2,4%, στα 71,74 δολάρια το βαρέλι.

    Το Brent Δεκεμβρίου κέρδισε 1,75 δολάρια ή 2,4%, στα 76,04 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν χαμηλότερα την περασμένη εβδομάδα μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το Ισραήλ είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι δεν θα στοχεύσει τις πυρηνικές ή ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν. Το WTI υποχώρησε περισσότερο από 8%, ενώ το Brent έχασε περισσότερο από 7%.

    Διαβάστε επίσης

    Υπ. Ανάπτυξης: Στις 14 Νοεμβρίου η ψηφιακή πλατφόρμα για την αδειοδότηση και την εποπτεία των επιχειρήσεων

    Μαρκ Τέιτουμ: Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του NBA να επενδύσει στην Ευρώπη – «Μιλάμε με τη FIBA»

    Ανδρέας Νικολακόπουλος: Αναγκαίο και πολύτιμο εργαλείο το Safe Youth για την ασφάλεια των ανηλίκων



    ΣΧΟΛΙΑ