• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Απώλειες 1,4% μετά την απροσδόκητη άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου κινήθηκαν χαμηλότερα την Τετάρτη, για πρώτη φορά μέσα στην εβδομάδα, καθώς τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ έδειξαν απροσδόκητη εβδομαδιαία άνοδο στα εγχώρια αποθέματα αργού.

    Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Οκτωβρίου, φτάνοντας στα 426 εκατομμύρια βαρέλια. Σε αυτό το επίπεδο, είναι μόλις 5 εκατομμύρια βαρέλια χαμηλότερα από την αρχή του έτους, παρά το γεγονός πως  έχουν μεταφερθεί 30 εκατομμύρια βαρέλια στο Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

    Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές ανέμεναν μείωση των προμηθειών αργού κατά 800.000 βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η S&P Global Commodity Insights.

    Η έκθεση EIA έδειξε εβδομαδιαία αύξηση της προσφοράς 900.000 βαρελιών για βενζίνη και πτώση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών για αποστάγματα.

    Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητη στα 13,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε η EIA, ενώ τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing μειώθηκαν κατά 300.000 βαρέλια στα 24,7 εκατομμύρια βαρέλια.

    Σε αυτό το κλίμα το West Texas Intermediate για παράδοση τον Δεκέμβριο  υποχώρησε 97 σεντς, ή σχεδόν 1,4%, για να διαμορφωθεί στα 70,77 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Δεκεμβρίου έχασε 1,08 δολάρια ή 1,4%, στα 74,96 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Διαβάστε επίσης

    Νετανιάχου: Η Χεζμπολάχ προετοίμαζε μια επίθεση ακόμα μεγαλύτερη από αυτή της 7ης Οκτωβρίου

    Τουρκία: Στους 5 οι νεκροί από την επίθεση στην TUSAS – Στους 22 αυξήθηκε ο αριθμός των τραυματιών

    Τουρκία: Δύο υπουργοί «βλέπουν» PKK πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα



    ΣΧΟΛΙΑ