Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για WTI και Brent

πετρελαιοπηγή

Ανοδικά μετά από αρκετές μέρες πτώσης γύρισαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου.

Ειδικότερα, το WTI για παράδοση Ιουλίου σημείωσε άνοδο 1,1% στα 74,07 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ το Brent για διακανονισμό Αυγούστου σημείωσε άνοδο 1,1% στα 78,41 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο.

 Η αγορά είχε σημειώσει βαριές απώλειες τις προηγούμενες δύο ημέρες ως αποτέλεσμα του σχεδίου του OPEC+ να ξεκινήσεις να μειώνει τις εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή από  τον Οκτώβριο, νωρίτερα από αυτό που ανέμεναν οι αγορες.

Η άνοδος της Τετάρτης ήρθε παρά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,23 εκατομμύρια βαρέλια.

«Μένει να δούμε αν αυτή η ανάκαμψη θα διαρκέσει, δεδομένων των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τη ζήτηση και της απόφασης του OPEC+ να καταργήσει τελικά τις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής», έγραψε σε σημείωμα την Τετάρτη ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο City Index και στο Forex.com. . «Ωστόσο, αυτές οι ανησυχίες μπορεί να έχουν εκταμιευθεί μέχρι τώρα, πράγμα που θα σημαίνει ότι οι τιμές θα μπορούσαν να βρουν κάποια υποστήριξη που χρειάζεται τόσο πολύ».

Σε άλλα νέα, η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος παραγωγός στον OPEC+, μείωσε τις τιμές του πετρελαίου που παραδίδεται στην Ασία εν μέσω αμφιβολιών για την ισχύ της ζήτησης.

Διαβάστε επίσης

Ευρωαγορές: Άνοδος 0,8% για Stoxx 600 εν αναμονή της πρώτης μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Την Κυριακή οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα: καλύτερη ζωή εδώ και τώρα»

Ανδρουλάκης: ΠΑΣΟΚ για ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα γίνει κυβερνητική επιλογή