• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για WTI και Brent

    πετρελαιοπηγή


    Ανοδικά μετά από αρκετές μέρες πτώσης γύρισαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου.

    Ειδικότερα, το WTI για παράδοση Ιουλίου σημείωσε άνοδο 1,1% στα 74,07 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ το Brent για διακανονισμό Αυγούστου σημείωσε άνοδο 1,1% στα 78,41 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο.

     Η αγορά είχε σημειώσει βαριές απώλειες τις προηγούμενες δύο ημέρες ως αποτέλεσμα του σχεδίου του OPEC+ να ξεκινήσεις να μειώνει τις εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή από  τον Οκτώβριο, νωρίτερα από αυτό που ανέμεναν οι αγορες.

    Η άνοδος της Τετάρτης ήρθε παρά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,23 εκατομμύρια βαρέλια.

    «Μένει να δούμε αν αυτή η ανάκαμψη θα διαρκέσει, δεδομένων των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τη ζήτηση και της απόφασης του OPEC+ να καταργήσει τελικά τις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής», έγραψε σε σημείωμα την Τετάρτη ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο City Index και στο Forex.com. . «Ωστόσο, αυτές οι ανησυχίες μπορεί να έχουν εκταμιευθεί μέχρι τώρα, πράγμα που θα σημαίνει ότι οι τιμές θα μπορούσαν να βρουν κάποια υποστήριξη που χρειάζεται τόσο πολύ».

    Σε άλλα νέα, η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος παραγωγός στον OPEC+, μείωσε τις τιμές του πετρελαίου που παραδίδεται στην Ασία εν μέσω αμφιβολιών για την ισχύ της ζήτησης.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Άνοδος 0,8% για Stoxx 600 εν αναμονή της πρώτης μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ

    ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Την Κυριακή οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα: καλύτερη ζωή εδώ και τώρα»

    Ανδρουλάκης: ΠΑΣΟΚ για ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα γίνει κυβερνητική επιλογή



    ΣΧΟΛΙΑ