• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για το WTI καθώς η τροπική καταιγίδα Francine πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου τερμάτισαν υψηλότερα τη Δευτέρα, δίνοντας ανάσα στο WTΙ το οποίο είχε βρεθεί σε χαμηλό 15 μηνών την περασμένη εβδομάδα.

    H ανάκαμψη ήρθε καθώς οι έμποροι παρακολούθησαν την τροπική καταιγίδα Francine και τη πιθανότητα να ενισχυθεί σε τυφώνα που θα μπορούσε να διαταράξει σημαντικά τις ενεργειακές δραστηριότητες στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού αργότερα αυτή την εβδομάδα.

    Παράλληλα, αναφορές ότι η Κίνα προσθέτει ποσότητες στο στρατηγικό της απόθεμα πετρελαίου έχουν επίσης προσφέρει στήριξη για τις τιμές, αλλά οι ανησυχίες για τις προοπτικές της ζήτησης παραμένουν.

    Σε αυτό το κλίμα το West Texas Intermediate για παράδοση τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 1,04 δολάρια ή +1,5%, για να διαμορφωθεί στα 68,71 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν η πρώτη ανοδική συνεδρίαση μετά από 5 πτωτικές.

    Το Brent Νοεμβρίου κέρδισε επίσης 78 σεντς, ή +1,1%, στα 71,84 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, αφού διαμορφώθηκε την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2021.

    Διαβάστε επίσης

    Κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ»: Μηνύματα 112 σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας και Θεσσαλίας

    Σουηδία: Νέα βοήθεια 443 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία

    La Repubblica: Σχέδιο για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία με εδαφικές παραχωρήσεις ετοιμάζει ο Σολτς



    ΣΧΟΛΙΑ