• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για τις τιμές μετά τη μείωση επιτοκίων από την Κίνα

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή με μπλε φόντο


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν τη Δευτέρα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, ανακτώντας μέρος της βουτιάς 8% της περασμένης εβδομάδας, καθώς η Κίνα μείωσε τα επιτόκια δανεισμού περισσότερο από το αναμενόμενο, καθώς προχωρά με τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας της.

    Ειδικότερα το βασικό επιτόκιο δανείου ενός έτους (LPR) μειώθηκε κατά 25 μονάδες βάσης, στο 3,1%, ενώ το πενταετές LPR μειώθηκε επίσης κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, στο 3,6%, δήλωσε τη Δευτέρα η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

    Το Πεκίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας επιβραδύνθηκε σε ρυθμό 4,6% τους τρεις μήνες που έληξαν τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη 4,5%, αλλά κάτω από το 4,7% το δεύτερο τρίμηνο.

    Παράλληλα, η αγορά συνεχίζει παρακολουθεί τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, αναμένοντας το επικείμενο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν. Με ενδιαφέρον οι έμποροι παρακολουθούν επίσης την προεκλογική μάχη στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις των υποψηφίων προέδρων για την ενέργεια.

    Το West Texas Intermediate για παράδοση Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 1,34 δολάρια ή 1,9%, τη Δευτέρα, για να διαμορφωθεί στα 70,56 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

    Το Brent Δεκεμβρίου κέρδισε 1,23 δολάρια ή 1,7% στα 74,29 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.



    ΣΧΟΛΙΑ