• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Άλμα 2,9% για το WTI, πάνω από τα 81 δολάρια επέστρεψε το Brent

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου σημείωσαν απότομη άνοδο τη Δευτέρα, με τις τιμές του WTI να σημειώνουν μάλιστα τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό τους από τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο για πάνω από μια εβδομάδας.

    Οι τιμές είχαν σημειώσει την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση την Παρασκευή μετά την απόφαση του OPEC+ στις 2 Ιουνίου να αρχίσει να χαλαρώνει κάποιες εθελοντικές περικοπές παραγωγής από τον Οκτώβριο.

    Ειδικότερα, τη Δευτέρα, το West Texas Intermediate για παράδοση Ιουλίου αυξήθηκε κατά 2,21 δολάρια ή 2,9%, για να διαμορφωθεί στα 77,74 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος για το πιο ενεργό συμβόλαιο του WTI από τις 8 Φεβρουαρίου.

    Το Brent Αυγούστου κέρδισε 2,01 δολάρια ή 2,5% στα 81,63 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 13 Μαρτίου.

    Τόσο το Brent  όσο και  το WTI διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 30 Μαΐου.

    Διαβάστε επίσης

    Apple: Ανακοίνωσε συνεργασία με OpenAI – Παρουσίασε το Apple Intelligence και το Private Cloud Compute

    Συνάντηση Όρμπαν-Στόλτενμπεργκ για τη στάση της Ουγγαρίας στην αποστολή του NATO στην Ουκρανία

    Έφοδος της εφορίας σε «σφραγισμένο» πρατήριο καυσίμων στον Γέρακα – Γιατί το απέκλεισαν από όλες τις εταιρείες καυσίμων και τα διυλιστήρια



    ΣΧΟΛΙΑ