• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Άλμα 2,7% για το WTI έφερε η επίθεση στο ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

    πετρελαιοπηγή


    Συνέχεια στην ανάκαμψή τους έβαλαν την Τρίτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, αφήνοντας πίσω το ξεπούλημα της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή αναζωπυρώθηκαν και έφεραν νέους προβληματισμούς για τις παραδόσεις στην περιοχή, με ένα ελληνικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου να δέχεται επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, την ώρα που τα ισραηλινά τανκς  έφτασαν στο κέντρο της Ράφα.

    Το WTI παράδοσης Ιουλίου σημείωσε άνοδο 2,7% για να διαμορφωθεί στα 79,83 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Το Brent για παράδοση Ιουλιου σημείωσε άνοδο 1,3% για να διαμορφωθεί στα 84,22 δολάρια το βαρέλι.

    Πάντως, παρά την κλιμάκωση του πολέμου, οι ροές αργού πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή – που αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της παγκόσμιας προσφοράς – δεν έχουν παρεμποδιστεί. Ωστόσο, οι επιθέσεις των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν αλλάξει δρομολογήσεις ορισμένων ροών.

    Το πετρέλαιο ανέβηκε φέτος λόγω των επίμονων γεωπολιτικών κινδύνων και των περικοπών παραγωγής κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από τον OPEC+, με τον όμιλο να αναμένεται να παρατείνει τους περιορισμούς του μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024 σε συνεδρίαση την ερχόμενη Κυριακή.

    Οι επενδυτές θα αναζητήσουν επίσης σημάδια ζήτησης καυσίμων στις ΗΠΑ μετά τις διακοπές της Ημέρας Μνήμης, που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης.

    Διαβάστε επίσης

    Ζελένσκι: Σημαντικό η διεθνής κοινότητα να μην κουραστεί στην υποστήριξη της Ουκρανίας

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ακρίβεια»

    Γάζα: Η οργάνωση Ισλαμικό Τζιχάντ δημοσίευσε βίντεο με έναν εν ζωή Ισραηλινό όμηρο



    ΣΧΟΛΙΑ