• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Αγνόησε προς το παρόν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, νέα βουτιά WTI και Brent

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Με απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, παρά την αύξηση της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά το χτύπημα της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ.

    Το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 1,35 δολάρια ή σχεδόν -1,8%, για να διαμορφωθεί στα 75,81 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το χαμηλότερο από τις 7 Ιουνίου.

    Το Brent Σεπτεμβρίου μειώθηκε κατά 1,35 δολάρια ή -1,7% στα 79,78 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το πιο ενεργό συμβόλαιο Οκτώβριο υποχώρησε 1,23 δολάρια ή 1,5% στα 79,05 δολάρια το βαρέλι.

    Η νέα πτώση έρχεται μετά τη συμπλήρωση τριών αρνητικών εβδομάδων για τις τιμές, καθώς η αγορά ανησυχεί για την πορεία της οικονομίας της Κίνας.

    Αυτή την εβδομάδα, η αγορά του πετρελαίου αναμένει την Τετάρτη τη νέα έκθεση από τις ΗΠΑ για τα εβδομαδιαία αποθέματα, την Τετάρτη, όπου αναμένεται νέα μείωση, αλλά και το αποτέλεσμα μιας συνάντησης την Πέμπτη του OPEC+. Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στη Μέση Ανατολή, όπου αναμένεται η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στα υψίπεδα του Γκολάν, με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 παιδιών που εκείνη την ώρα έπαιζαν ποδόσφαιρο.

    Η αγορά έχει αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό τους φόβους για μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, αφού μια ανταλλαγή πυρών απευθείας μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν τον Απρίλιο απέτυχε να προκαλέσει μια ευρύτερη σύγκρουση.

    Αντίθετα, χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο μέχρι τώρα φαίνεται το «πολιτικό δράμα» στη Βενεζουέλα, σχετικά με τις προεδρικές εκλογές. Η κυβέρνηση της χώρας ανακήρυξε επίσημα τον Νικολά Μαδούρο νικητή των εκλογών, αλλά ο υποψήφιος της αντιπολίτευση Εντμούντο Γκονζάλες ισχυρίστηκε επίσης πως ήταν ο νικητής.

    Διαβάστε επίσης

    Ether: Συνολικές εκροές 340 εκατομμυρίων δολαρίων την πρώτη εβδομάδα συναλλαγών των 9 spot ETFs

    Ευρωαγορές: Με απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα – Άλμα 14% για τη Philips, βουτιά 10% για τη Heineken

    Χρηματιστήριο: Στο -4% η ΕΤΕ με μικρό τζίρο, «είδε» τα 15 ευρώ μετά από ένα χρόνο ο ΟΤΕ, πάλι γύρισμα για τα ΕΛΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ