Έντονα πτωτικά κινήθηκαν τη Δευτέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς ο OPEC+ δήλωσε πως σκοπεύει να ενισχύσει την παραγωγή των χωρών μελών του από τον Απρίλιο, την ώρα που οι προγραμματισμένοι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ σε Καναδά, Μεξικό και Κίνα προκαλούν ανησυχία για την ζήτηση του αργού.

Ειδικότερα, ο OPEC+ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει με το σχέδιό του για ενίσχυση της παραγωγής από την 1η Απριλίου, με τη σταδιακή χαλάρωση των εθελοντικών περικοπών παραγωγής κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

1

Οι έμποροι στάθμισαν επίσης τις προοπτικές για την εξέλιξη του Ουκρανικού, μετά την σύγκρουση Τραμπ – Ζελένσκι στο Οβάλ Γραφείο την περασμένη Παρασκευή.

Σε αυτό το κλίμα, το West Texas Intermediate για παράδοση Απριλίου υποχώρησε κατά 1,39 δολ. ή -2%, για να διαμορφωθεί στα 68,37 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το WTI έρχεται από έξι σερί πτωτικές εβδομάδες.

Το Brent Μαΐου υποχώρησε 1,19 δολάρια ή -1,6%, στα 71,62 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Διαβάστε επίσης

Ευρωαγορές: Εκτόξευση 8% για τον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας – Άλμα 16% για Leonardo και Thales

Eurobank: Το νέο σχέδιο «χρυσώνει» τους μετόχους με πάνω από 2 δισ. ευρώ

Σύμβουλος Τραμπ: Ο πρόεδρος δεν αμφιταλαντεύεται για την επιβολή δασμών