ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν την Πέμπτη οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών να επανέρχονται στο προσκήνιο, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για την πορεία των οικονομιών και κατά συνέπεια για την ζήτηση του «μαύρου χρυσού».
Στις ΗΠΑ η FED βλέπει πλέον για το 2025 λιγότερες μειώσεις επιτοκίων, στη Βρετανία η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σταθερά τα επιτόκια μετά την αύξηση του πληθωρισμού, ενώ και στην Ιαπωνία η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκιά της σταθερά, περιμένοντας να δει την επίπτωση των εμπορικών πολιτικών του Τραμπ. Σε αυτό το κλίμα, το δολάριο σκαρφάλωσε σε νέο υψηλό διετίας, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το πετρέλαιο.
Έτσι, το West Texas Intermediate για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 67 σεντς ή 1,00% στα 69,91 δολάρια ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο έληξε στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης. Το πιο ενεργό συμβόλαιο Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά 64 σεντς στα 69,38 δολάρια ανά βαρέλι.
Τα Brent Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά 51 σεντς ή 0,7% στα 72,88 δολάρια το βαρέλι.
Διαβάστε επίσης
Τρίκαλα: Αστυνομικός και σμηναγός μεταξύ των 10 συλληφθέντων σε κύκλωμα ναρκωτικών
Ρώμη: Στον αέρα η πρωτοχρονιάτικη συναυλία λόγω σύγκρουσης του Δήμου με Ιταλό ράπερ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πανικός στα χρηματιστήρια: «Μερικές φορές πρέπει να παίρνεις το φάρμακό σου», δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ
- Τέμπη: Πανεπιστήμια Γάνδης και Πίζας αμφισβητούν τις αναφορές του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την πυρόσφαιρα
- Ελληνοτουρκικό παζάρι: Συναντήσεις πολιτικών και Ελλήνων-Τούρκων επιχειρηματιών στη σκιά της Διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου
- Τρία καυτά ερωτήματα των ξένων – Χειρόφρενο στην παροχολογία ελέω εμπορικού πολέμου
