Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πάρτι στη Wall Street για τον πληθωρισμό χονδρικής – Άλμα 2,4% για τον Nasdaq, ισχυρά κέρδη για Dow και S&P 500

Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό παραγωγού ικανοποίησαν απόλυτα την αγορά, ενισχύοντας τη σιγουριά της για τις επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων από τη FED.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.765,64 μονάδες με άνοδο 1,04%, ο S&P 500 στις 5.434,43 μονάδες με κέρδη 1,68% και ο Nasdaq  στις 17.187,61 μονάδες με άνοδο 2,43%.

Η σημερινή άνοδος για τους S&P 500 και Nasdaq ήταν η τέταρτη συνεχόμενη, σηματοδοτώντας μάλιστα το υψηλότερο 4ήμερο ράλι για τους δύο δείκτες μέσα στο 2024.

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Ιούλιο αυξήθηκαν μόλις 0,1% σε μηνιαία βάση, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,2%. Σε ετήσια βάση οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2,2% μετά από άνοδο 2,7% τον Ιούνιο και εκτίμηση για αύξηση 2,3%.

Η αγορά αναμένει πλέον πως η FED θα πραγματοποιήσει σίγουρα την πρώτη της μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα η αγορά είναι διχασμένη ως προς το ύψος της μείωσης, με το 45,5% των στοιχημάτων να μιλούν για μια μείωση κατά 25 μ.β. και το 54,5% για  μια μείωση 50 μ.β., σύμφωνα με το FEDWatch του CME.

Η αγορά αναμένει πλέον μια επανάληψη των καλών νέων και για τις αυριανές κρίσιμες ανακοινώσεις για τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Ωστόσο, πολλά θα κριθούν για τη συμπεριφορά της αγοράς τις επόμενες ημέρες και από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που θα δημοσιευθούν την Πέμπτη. Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα τριμήνου από τις μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου.

Από τις μετοχές του Dow Jones, την υψηλότερη επίδοση σημείωσε η Intel, κλείνοντας στο +5,71%. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της στον σχεδιαστή chip Arm, σύμφωνα με πρόσφατη κατάθεση της.

Ισχυρά ήταν επίσης τα κέρδη της Nike κλείνοντας στο +5,21%, καθώς η Bernstein SocGen διατήρησε τη μετοχή σε «outperform»  με σταθερή τιμή στόχο τα 112 δολάρια.

Η μετοχή της Boeing έκλεισε στο +2,87%, ενώ της Amazon.com στο +2,09%.

Στον αντίποδα, μόλις 5 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με απώλειες (Honeywell International  -0,03%, Walt Disney -0,41%, Chevron -0,60%, Walmart -0,83% και Johnson & Johnson -0,93%).

Εκτός του Dow Jones, άλμα 24,5% σημείωσε η μετοχή της  Starbucks, την καλύτερη επίδοση από κάθε άλλη μετοχή του S&P 500, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Brian Niccol της Chipotle θα αναλάβει από τον Σεπτέμβριο τη θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρεία

Ισχυρή ήταν επίσης η επίδοση της μετοχής της Estee Lauder  στο +6,64%, ενώ για δεύτερη ημέρα η μετοχή της NVIDIA έκλεισε με μεγάλη άνοδο, στο +6,53%.