Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ο χρυσός υποχωρεί μετά τα νέα ιστορικά υψηλά

Ράβδος χρυσού

Ράβδος χρυσού

Ο χρυσός υποχώρησε από το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, καθώς ορισμένοι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν, αξιολογώντας τους γεωπολιτικούς κινδύνους από τις αμερικανικές εκλογές και τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός υποχώρησε έως και 1,5% στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, με ορισμένους εμπόρους να εγκαταλείπουν τις θέσεις εν μέσω ενδείξεων ότι το πρόσφατο ράλι του πολύτιμου μετάλλου σε διαδοχικά υψηλά μπορεί να είναι υπερβολικό. Ο δείκτης σχετικής ισχύος του μετάλλου βρίσκεται πάνω από το υπεραγορασμένο επίπεδο του 70 για τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.

Το ισχυρότερο δολάριο και η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων επιβάρυναν επίσης την τιμή του χρυσού.

Ο χρυσός σκαρφάλωσε νωρίτερα στο νέο ρεκόρ των 2.758,49 δολαρίων, καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι από την προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ έως τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ενίσχυσαν τη ζήτηση για ένα ασφαλές καταφύγιο.

Οι ανησυχίες αφορούν το γεγονός ότι οι εκλογές στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι πιθανό να είναι αμφισβητούμενες και μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να αναδειχθεί ο νικητής. Οι επενδυτές φοβήθηκαν επίσης ότι οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν μπορεί να κλιμακωθούν σε έναν ευρύτερο πόλεμο.

Το πολύτιμο μέταλλο έχει εκτιναχθεί κατά περισσότερο από 30% φέτος, σημειώνοντας διαδοχικά υψηλά, με το ράλι να εντείνεται τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς η Fed στράφηκε στη μείωση των επιτοκίων.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Στο 4,625% κλειδώνει το επιτόκιο για το επταετές ομόλογο, «σηκώνει» 600 εκ. ευρώ

Θεόδωρος Λιβάνιος: Εντός της εβδομάδας έκτακτη επιχορήγηση 140 εκατ. ευρώ προς τους δήμους

Χρηματιστήριο: Πώς τιμωρήθηκαν οι short στην Ιντρακάτ, μεγάλες πωλήσεις σε Alpha και Eurobank