• Σχόλιο Αγοράς

    Νέες απώλειες στις ευρωαγορές, βουτιά 23,5% για την Universal Music – H Unilever «έσωσε» τον FTSE 100

    • NewsRoom
    Άνδρας περπατά στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

    Χρηματιστήριο του Λονδίνου


    Με απώλειες έκλεισαν τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Πέμπτη, ακολουθώντας το Sell off της προηγούμενης ημέρας στη Wall Street, να και οι μετοχές στη Νέα Υόρκη επιχείρησαν σήμερα μια ανάκαμψη σε θετικό έδαφος.

    Μεγάλοι χαμένοι των ευρωαγορών την Πέμπτη ήταν οι κλάδοι της τεχνολογίας αλλά και των ειδών πολυτελείας, έπειτα από μια σειρά απογοητευτικών εταιρικών ανακοινώσεων.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,71% στις 508,64 μονάδες, μακριά πάντως από τα χαμηλά ημέρας (όταν έφτασε σε χαμηλό δύο μηνών), χάρη στο ενθαρρυντικό άνοιγμα της Wall Street. Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του δείκτη σημείωσε η Indivior με άλμα 16,12%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η Universal Music Group, με βουτιά 23,5%,  παρασύροντας μάλιστα τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης σε απώλειες 3%, αφού ο μεγαλύτερος δισκογραφικός όμιλος παγκοσμίως ανακοίνωσε χαμηλότερα των αναμενόμενων έσοδα από streaming και συνδρομές για το δεύτερο τρίμηνο.

    Στον μεγάλους χαμένους της ημέρας ήταν για δεύτερη ημέρα η μετοχή του ολλανδικού προμηθευτή εξαρτημάτων μικροτσίπ BE Semiconductor Industries,  κλείνοντας στο -14% καθώς εξέδωσε χαμηλές προβλέψεις για τα κέρδη της στο τρίτο τρίμηνο.  Ο τεχνολογικός κλάδος υποχώρησε συνολικά κατά 2,8%.

    Πτώση 1,7% σημείωσε ο κλάδος των αυτοκινήτων, με τη Stellantis να απογοητεύει με τα αποτελέσματά της και να υποχωρεί κατά 8,7% και τη Renault να ακολουθεί με απώλειες 7,5%.

    Στους χαμένους της ημέρας και η Nestle, η οποία υποχώρησε 5,1% έπειτα από τη μείωση των προοπτικών για τις  πωλήσεις της, αλλά και η Kering με πτώση 7,5% αφού ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας ανέφερε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση πωλήσεων για το δεύτερο τρίμηνο και προέβλεψε αδύναμο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    O γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,45% στις 18.303,94 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στο -1,15% στις 7.427,02 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 33.771,07 μονάδες με βουτιά -2,03% ενώ ο ισπανικός IBEX 35  στις 11.145,60 μονάδες με απώλειες -0,58%.

    Ο βρετανικός FTSE 100 ήταν ο μόνος που ενισχύθηκε, κλείνοντας με άνοδο 0,40% στις 8.196,35 μονάδες, χάρη κυρίως στην εντυπωσιακή επίδοση της  Unilever (+6,23%), καθώς αν και η εταιρεία αναβάθμισε την καθοδήγηση περιθωρίου κέρδους για ολόκληρο το έτος . Την ίδια ώρα η μετοχή της British American Tobacco έκλεινε στο +5,32% και η μετοχή της Ocado στο +3,5%.

    Διαβάστε επίσης

    Universal Music: Boυτιά έως 30% για τη μετοχή της – Aπογοήτευσαν τα έσοδα της εταιρείας

    Lloyds Bank: Βουτιά 14% στα κέρδη προ φόρων εξαμήνου

    TotalEnergies: Πτώση 6% στα κέρδη β’ τριμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ