• Σχόλιο Αγοράς

    Νέα υποχώρηση για τις τιμές του πετρελαίου μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Πτωτικά κινήθηκαν για δεύτερη ημέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ καθώς αυξήθηκαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού.

    Τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 5,8 εκατ. βαρέλια στα 422,7 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση κατά 2 εκατ. βαρέλια. Η αύξηση ήταν μικρότερη από τις εκτιμήσεις της ομάδας American Petroleum Institute.

    Η αγορά είχε υποχωρήσει σημαντικά την Τρίτη, μετά την είδηση πως η Χεζμπολάχ είναι σύμφωνη για μια κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ.

    Οι έμποροι παρακολουθούν επίσης την πορεία του κυκλώνα Μίλτον στις ΗΠΑ, ο οποίος κινείται προς την περιοχή του κόμπου της Τάμπα στη Φλόριντα, απειλώντας με καταστροφικές συνέπειες την περιοχή, ενώ αύξησε τη ζήτηση για πετρέλαιο κίνησης καθώς εκατομμύρια κόσμος εγκατέλειψε την περιοχή.

    Από την άλλη, η αγορά προβληματίζεται από την έλλειψη ισχυρών νέων μέτρω από την Κίνα προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξή της.

    Σε αυτό το κλίμα, το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 60 σεντς ή 0,8% στα 76,58 δολάρια το βαρέλι. Το West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Νοεμβρίου απώλεσε 33 σεντς, ή 0,5%, στα 73,24 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Συνάντηση Μητσοτάκη-Ζελένσκι στο Ντουμπρόβνικ

    Λευκός Οίκος: «Άμεση και παραγωγική» η τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου

    ΣΥΡΙΖΑ: Με ψήφους 8-6 απορρίφθηκε το αίτημα Μουμουλίδη για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη



    ΣΧΟΛΙΑ