Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα τραπεζική κατολίσθηση στο Χρηματιστήριο, 9 και σήμερα

Στερλίνα
Σύμφωνα με τη Wood οι εκτιμώμενες εκροές στους τρεις τραπεζικούς τίτλους ανέρχονται στα 211 εκατ. δολάρια, ενώ υπολογίζει συνολικά τα flows στον Emerging Standard λόγω μείωσης της στάθμισης της Ελλάδας στον Emerging Index.
Στο ταμπλό, η  ΕΤΕ υποχωρεί άνω του 8%, η Eurobank (-7%), η Τράπεζα Πειραιώς χάνει 2,54%, ενώ χαμηλότερα κινείται και η Alpha Bank (-3,55%) που παραμένει στον δείκτη MSCI Standard Greece.
Ο Γενικός Δείκτης τιμών κινείται κάτω από τις 620 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,81%.
Στο… κόκκινο το σύνολο των blue chips, πλην της Motor Oil (+0,31%). Ενδεικτικά αναφέρονται οι Αεροπορία Αιγαίου (-3,02%), Μυτιληναίος (-2,63%), ΟΤΕ (-2,22%), ΔΕΗ (-2,76%), ΕΧΑΕ (-1,8%) και Jumbo (-1,53%).

Η μετοχή της Ελλάκτωρ υποχωρεί 1,28%, ενώ έχει απωλέσει 7,11% τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, καθώς διαγράφεται από τον δείκτη MSCI Small Cap.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η Intrakat χάνει 3,7% ενώ χαμηλότερα διαπραγματεύεται και η Intracom (-3,07%). Στο Υγεία συνεχίζεται η δημόσια πρόταση με τo ποσοστό της Hellenic Healthcare να διαμορφώνεται πλέον στο 84,09%.

Στην αγορά παραγώγων, το συμβόλαιο της ΕΤΕ έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα με 13.586 συμβόλαια. Εδώ υπενθυμίζουμε ότι ο πολλαπλασιαστής της σειράς Δεκεμβρίου είναι 10 μετοχές ανά συμβόλαιο. Μικρότερη κινητικότητα και στη Eurobank καθώς στη λήξη Δεκεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 4.401 συμβόλαια.

Ο τζίρος της spot αγοράς διαμορφώνεται στα 15,7 εκατ. ευρώ, ενώ έχει διακινηθεί και ένα πακέτο στο Φουρλή αξίας 679,8 χιλ. ευρώ.