• Σχόλιο Αγοράς

    Μιλάνο – Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώσατε «Χ»: -1,22% o MIB, στο -1,14% ο Γενικός Δείκτης

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Τα… χειρότερα αποτράπηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς μετά τις δηλώσεις του επιτρόπου του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, τόσο το χρηματιστήριο του Μιλάνου όσο και των Αθηνών περιόρισαν αισθητά τις απώλειες. Από το -1,8%, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να χάνει έως και -0,52%, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο, από -1,3% κινήθηκε έως το -0,25%.

    Και εκεί που περιμέναμε να δούμε και θετικό πρόσημο για τον ιταλικό δείκτη, οι απώλειες τόσο στην αγορά της Φρανκφούρτης όσο και η απαντητική επιστολή της Κομισιόν στη Ρώμη, εκμηδένισαν οποιαδήποτε πιθανότητα αναχαίτισης των δύο δεικτών. O DAX λίγο πριν από τις δημοπρασίες υποχωρούσε άνω του 2% ενώ  η Wall Street κατέγραφε ισχυρές απώλειες… για τους δικούς της λόγους (εταιρικά αποτελέσματα).

    Ο Γενικός Δείκτης τιμών έκλεισε 1,14% χαμηλότερα, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο στις 17.15 ώρα Ελλάδος υποχωρούσε 1,22%.

    Νέο κύκλο τριβών θα έχουμε μεταξύ Ρώμης και Κομισιόν, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να απορρίψει τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019 και να ζητήσει έναν νέο προϋπολογισμό μέσα σε τρεις εβδομάδες, όπως μετέδιδε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AGI επικαλούμενο πηγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Στον απόηχο, οι ιταλικές αποδόσεις παρουσίασαν νέα άνοδο, ωστόσο  στα ελληνικά ομόλογα παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές τάσεις.

    Στο ελληνικό ταμπλό, ο τραπεζικός δείκτης γύρισε και σε θετικό έδαφος, μετά το μεσημέρι, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έκλεισε με απώλειες 0,61%. H Alpha Bank ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο +0,88% ενώ η ΕΤΕ έκλεισε αμετάβλητη στα 1,40 ευρώ.

    Οι… αδύναμοι κρίκοι ήταν για μία ακόμη φορά οι μετοχές της Tράπεζας Πειραιώς (-2,99%) και της Eurobank (-2,75%). Η Eurobank και η ΕΤΕ ήταν οι μετοχές με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα και ακολούθησαν οι Τράπεζα Πειραιώς και Αlpha Bank.

    Εκτός τραπεζών «διασώθηκαν» οι ΔΕΗ (+3,61%), ΑΔΜΗΕ (+0,77%), Τιτάνας (Κ) στο +0,41% και Jumbo (+0,32%).

    Σημαντικές πιέσεις δέχτηκαν οι ΕΥΔΑΠ (-3,17%), Motor Oil (-3,17%), Coca Cola (-2,67%), Σαράντης (-2,33%), Βιοχάλκο (-2,18%) και Φουρλής (-1,65%) μεταξύ άλλων.
    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι MIΓ (-3,91%), Intralot (-1,43%) και Ιntracom (+2,36%).
    Η  συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 28,76 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,03 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.



    ΣΧΟΛΙΑ