• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτή εικόνα στο άνοιγμα στη Wall Street μετά την απογοήτευση από FED και αγορά εργασίας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα κινούνται στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των αρνητικών παρατηρήσεων της FED που οδήγησαν σε απώλειες, αλλά και την αρνητική έκθεση για την ανεργία στις ΗΠΑ.

    Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της ανησυχούν πως ο κορονοϊός προκαλεί βαρύ πλήγμα στην αμερικανική αγορά, ενώ τόνισαν την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει νέο στήριγμα από το κράτος στην αμερικανική οικονομία, κάτι που όμως προς το παρόν μοιάζει δύσκολο, μετά το αδιέξοδο στο Κογκρέσο στις συζητήσεις Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών για έναν νέο πακέτο μέτρων.

    Σήμερα Πέμπτη, το κλίμα επιβάρυναν τα στοιχεία για τις αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, που ξεπέρασε για ακόμη μια φορά το 1 εκατομμύριο. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 135.000 από αυτά της προηγούμενης εβδομάδας, φτάνοντας το 1,06 εκατομμύρια.

    Στο μέτωπο των Σινοαμερικανικών σχέσεων, τα πράγματα παραμένουν μετέωρα, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε πως είναι διατεθειμένος να διακόψει τις διπλωματικές επαφές με την Κίνα αναφορικά με την εμπορική συμφωνίας ανάμεσα στις δύο ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου. Όμως, εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίας της Κίνας επιβεβαίωσε ότι την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να συνομιλήσει με τους ομολόγους του στις ΗΠΑ για να επανεξετάσει την πρόοδο σε μια εμπορική συμφωνία.

    Πάντως παρά το βαρύ άνοιγμα, οι βασικοί δείκτες επιχειρούν να περάσουν σε θετικό έδαφος. Έτσι, πριν λίγο ο Dow Jones κινούταν στις 27.651,61 μονάδες περιορίζοντας την πτώση  στο -0,15%, ο  S&P 500 στις 3.372,26 με απώλειες  -0,08%, ενώ ο  Nasdaq στις 11.175,21 με κέρδη 0,26%.



    ΣΧΟΛΙΑ