• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Άλμα 1,13% στο Λονδίνο, ισχυρά κέρδη για τις τεχνολογικές μετοχές

    Άνδρας περπατά στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

    Χρηματιστήριο του Λονδίνου


    Μικτή ήταν η εικόνα για τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Τετάρτη, με την αγορά να αναμένει τις ανακοινώσεις της FED αλλά και να παρακολουθεί την ισχυρή θετική αντίδραση της Wall Street, με την Nvidia να ανακάμπτει.

    O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 518,18 μονάδες με κέρδη 0.80%, με τις μετοχές της τεχνολογίας να σημειώνουν άλμα 2,62%. H μετοχή της TeamViewer σημείωσε την καλύτερη επίδοση από τους τίτλους του δείκτη με άλμα 13,15%, ενώ στο +10,37% βρέθηκε η μετοχή της Teleperformance. Στον αντίποδα, τη χειρότερη επίδοση σημείωσε η Siemens Healthineers, κλείνοντας στο -6,71%.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.367,98 μονάδες με άλμα 1,13%, στη Γερμανία ο DAX έκλεισε στις 18.508,65 μονάδες με άνοδο 0,53%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 7.531,49 μονάδες με άνοδο 0,76%.

    Αντίθετα, στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 33.763,86 μονάδες με απώλειες -0,43% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 11.065 μονάδες με βουτιά -1,23%.

    Μεταξύ των κερδισμένων της ημέρας ήταν και η μετοχή της ολλανδική εταιρεία τσιπ ASML, η οποία μάλιστα βρέθηκε να ενισχύεται έως και +10% κλείνοντας ωστόσο στο +5,56%,  μετά από αναφορά του Reuters που πρότεινε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τους εκτεταμένους περιορισμούς εξαγωγών για εξοπλισμό κατασκευής τσιπ στην Κίνα.

    Οι επενδυτές στην Ευρώπη είδαν τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να αυξάνεται στο 2,6% τον Ιούλιο, από 2,5% τον Ιούνιο, με τους αναλυτές να ανέμεναν πως το ποσοστό θα παρέμενε σταθερό.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η  HSBC κατέγραψε μικρή μείωση στα κέρδη προ φόρων το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά παρόλα αυτά ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών , ανακοινώνοντας επίσης επαναγορά μετοχών 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μετοχή της έκλεισε στο +4%.

    H Adidas  σημείωσε πτώση 2,24%, αν και ανακοίνωσε τριμηνιαία αύξηση 19% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις. Ωστόσο πτώση σημείωσε η σειρά Yeezy που ίδρυσε ο Kanye West, επηρεάζοντας αρνητικά τις αποδόσεις της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική.

    Διαβάστε επίσης

    Ισραήλ: Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα απευθυνθεί προς τον ισραηλινό λαό απόψε

    ΕΣΗΕΑ: Ζητά δικαίωση για το δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

    Νίκος Χαρδαλιάς: Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει την πανώλη



    ΣΧΟΛΙΑ