• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street: Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις περιμένει η αγορά

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί, τον S&P 500 να μένει αμετάβλητος και τον Nasdaq να ενισχύεται.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.357,01 μονάδες με απώλειες -0,36%, ο  S&P 500 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 5.344,39 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε στις 16.780,61 μονάδες με άνοδο 0,21%. Ισχυρή πτώση 1,06% σημείωσε ο Russell 2000, της μικρής κεφαλαιοποίησης.

    Η αγορά αναμένει αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή  για τον μήνα Ιούλιο θα είναι μια κομβική ένδειξη για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας, μετά την απογοήτευση που προκάλεσαν πριν δύο εβδομάδες τα στοιχεία από την αγορά εργασίας. Η αγορά πάντως θεωρεί σίγουρη την πρώτη μείωση επιτοκίων από τη FED τον Σεπτέμβριο, με αρκετούς πλέον να μιλούν για μια κίνηση 50 μ.β.

    Η Wall Street παρακολουθεί επίσης την έκθεση του δείκτη τιμών παραγωγού τον Ιούλιο την Τρίτη, ενώ οι λιανικές πωλήσεις Ιουλίου αναμένονται να δημοσιευθούν την Πέμπτη.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η εβδομάδα αυτή θα είναι αφιερωμένη στις μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου, οι οποίες παραδοσιακά ανακοινώνουν αποτελέσματα στα μέσα του μήνα, μαζί με τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

    Η αγορά παρακολουθεί, εν τω μεταξύ, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να αναμένει μια επίθεση από το Ιράν μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν τη Δευτέρα οι μετοχές των UnitedHealth Group (1,19%) και Walmart (1,16%), ενώ τις χειρότερες απώλειες σημείωσε η Boeing (-2,23%) και η Procter & Gamble (-2,22%). Απώλειες άνω του 1% σημείωσαν επίσης οι Intel, Cisco, Travelers, Goldman Sachs και IBM.

    Από τις μετοχές του S&P 500 τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η τραπεζική KeyCorp με κέρδη 9,10%, ενώ στις μεγάλες κερδισμένες της ημέρες ήταν οι Super Micro Computer (6,33%) και NVIDIA (4,06%).

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Κάτω από τα προ sell-off επίπεδα τα blue chips με εξαίρεση την Ιντρακάτ – Τιτάν, Πειραιώς και ΔΕΗ δείχνουν το δρόμο για τις 1.400 μονάδες 

    Πετρέλαιο: Εκτόξευση 4,2% για το WTI και 3,3% για το Brent με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

    Μικτά πρόσημα για τις ευρωαγορές – Άλμα 8,43% για τη μετοχή της BT Group



    ΣΧΟΛΙΑ