• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street – Στήριξη ξανά από Nvidia και AMD, βούλιαξαν JPMorgan και Goldman Sachs

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με την αγορά να προετοιμάζεται για τις αυριανές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό Αυγούστου.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 40.736,96 μονάδες με απώλειες -0,23%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 5.495,52 μονάδες με άνοδο 0,45% ενώ ο Nasdaq στις 17.025,88 μονάδες με άνοδο 0,84%.

    S&P 500 και Nasdaq βρήκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στήριξη από την μετοχή της Nvidia η οποία έκλεισε στο +1,53. Η μετοχή της AMD έκλεισε στο +3,39%.

    Οι τραπεζικές μετοχές άσκησαν πίεση και στην ευρύτερη αγορά, με την JPMorgan να σημειώνει βουτιά 5,19%, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, έπειτα από τα σχόλιά της για τα καθαρά έσοδα από τόκους του 2025, κατά τη διάρκεια συνεδρίου.  Η μετοχή της Goldman Sachs υποχώρησε επίσης κατά -4,39%, ενώ η μετοχή της American Express έκλεισε στο -2,19%.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο από μετοχές του Dow Jones σημείωσαν οι Amazon.com (2,37%), Verizon Communications (2,15%) και Microsoft (2,09%).

    Η αγορά περιμένει την αυριανή έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, αλλά και τη μεθαυριανή για τον δείκτη τιμών παραγωγού για τον μήνα Αύγουστο, που αναμένεται να είναι καταλύτες για την πορεία της αγοράς αυτή την εβδομάδα, χωρίς πάντως να αλλάξουν σε κάτι τις εκτιμήσεις για  μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της FED στις 17-18 Σεπτεμβρίου. Θα μπορούσαν ωστόσο να κατευνάσουν τις ανησυχίες για μια αποδυνάμωση της οικονομίας .

    Πέρα από τις μετοχές του Dow Jones, ξεχώρισε η μετοχή της Oracle με άλμα 11,44%, μετά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, αλλά και την ανακοίνωση για συνεργασία με την Amazon Web Services για την παροχή υπηρεσιών βάσεων δεδομένων .

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Η Κίνα και ο OPEC βύθισαν ξανά τις τιμές, κάτω από τα 70 δολάρια το Brent

    Χρηματιστήριο: Νέες πιέσεις στις τράπεζες και πτώση του ΓΔ κάτω από τις 1430 μονάδες

    Ευρωαγορές: Βουτιά 11% για την BMW, παρέσυρε τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανία



    ΣΧΟΛΙΑ