Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Μικτά πρόσημα στα futures μετά την χθεσινή «βουτιά» της Wall Street

Wall Street

Μικτά πρόσημα στα futures της Παρασκευής, μετά την χθεσινή «ελεύθερη πτώση» των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, ως απόρροια των μεγάλων απωλειών στις τεχνολογικές μετοχές.

Μετά από πολλές ανοδικές συνεδριάσεις και απανωτά ρεκόρ, Nasdaq και S&P 500 έκαναν βουτιά την Πέμπτη, παρασέρνοντας και τον Dow Jones, o οποίος την Τετάρτη είχε φτάσει πολύ κοντά σε ιστορικό ρεκόρ. Οι τεχνολογικές μετοχές ηγήθηκαν των απωλειών, με την μετοχή της Apple να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση από τα μέσα Μαρτίου, κατρακυλώντας στο 7,2%. Η μετοχή της Microsoft «έπεσε» κατά 6,7%, ενώ ακολούθησαν αυτές των Alphabet (-5,6%), Amazon και Netflix (-5%) ενώ εκείνη της Facebook έχασε 3,8%.

Συγκεκριμένα στη χθεσινή συνεδρίαση, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 807,77 μονάδες ή 2,78%, στις 28.292,73 μονάδες, με τον S&P 500 να «χάνει» 124,05 μονάδες ή 3,46%, στις 3.456,79. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 598,34 μονάδων ή 4,96%, στις 11.458,10.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,37 εκατομμύρια τον μήνα Αύγουστο. Ωστόσο, το επίσημο ποσοστό ανεργίας φαίνεται να μειώνεται στο 9,8% από 10,2%, αλλά ένα χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας θα μπορούσε να σημαίνει ότι εκατομμύρια Αμερικάνοι εγκαταλείπουν τις δουλειές τους καθώς παύουν να αναζητούν εργασία εν μέσω της πανδημίας, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ανάκαμψη από την πανδημία χάνει δυναμική.

Οι σινοαμερικανικές σχέσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε τέλμα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβάλει και νέες κυρώσεις κατά Κινέζων διπλωματών, επικαλούμενη ανάλογα μέτρα της Κίνας κατά Αμερικανών αξιωματούχών. Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον αντέδρασε κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες.

Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones, κερδίζουν 86 μονάδες, ή στο 0,30% ενώ τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 υποχωρούν στις 3,455 μονάδες στο 0,17%. Λίγο πριν το άνοιγμα, τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 155 μονάδες, στο -1,32%.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google Newsγια την πιο ξεχωριστή ενημέρωση