Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Με συνολικά κέρδη 1,8% έκλεισε τον Μάιο ο χρυσός

Χρυσός σε ράβδους

Με συνολικά κέρδη 1,8% έκλεισε ο Μάιος για τον χρυσό, πάρα την υποχώρηση της Παρασκευής, με το πολύτιμο μέταλλο να καταγράφει τον τέταρτο συνεχόμενο ανοδικό του μήνα.

Πάντως, την Παρασκευή η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε κατά 0,7% στα 2.325,67 δολάρια η ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά 0,9% στα 2.346,4 δολάρια η ουγγιά.

Η πτώση της Παρασκευής ήρθε παρά την άνοδο των στοιχημάτων για μια πρώτη μείωση των επιτοκίων από τη FED τον Σεπτέμβριο, μετά από μια έκθεση για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον μήνα Απρίλιο, η οποία ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα ο PCE αυξήθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο σε επίπεδο μήνα και κατά 2,7% σε επίπεδο έτους.

Η τιμή spot του ασημιού υποχώρησε κατά 2,9% στα 30,28 δολάρια η ουγγιά την Παρασκευή. Ωστόσο, σε επίπεδο μήνα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2022.

Διαβάστε επίσης

Elon Musk: Στα δικαστήρια για πωλήσεις μετοχών ύψους 7,5 δισ. δολαρίων – Κατηγορείται πως είχε εσωτερική πληροφόρηση

Καιρίδης: Δεν υπάρχει ούτε καν αίτημα από τις ΗΠΑ για μετεγκατάσταση μεταναστών

ΗΠΑ: Σταθερός στο 2,7% ο πληθωρισμός (PCE) τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις