• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Στο χαμηλό ημέρας ο ΓΔ – Κέρδη για Jumbo και Μυτιληναίο


    Στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας έκλεισε τελικά ο Γενικός Δείκτης, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 648,71 μονάδες (-0,51%). Παρά το δυνατό του ξεκίνημα κατά το οποίο έφτασε να καταγράφει κέρδη 1,24%, ο ΓΔ δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τη δύναμη που προέκυψε από τo θετικό κλίμα των ξένων αγορών. Οι πιέσεις έγιναν πιο έντονες κατά το τέλος των δημοπρασιών, οδηγώντας σε νέα χαμηλά. Παρ’όλα αυτά, ο δείκτης κατάφερε να ολοκληρώσει την εβδομάδα με θετικό πρόσημο (+2,93%), με τον τραπεζικό κλάδο να ενισχύεται κατά 1,57%.

    Το Χρηματιστήριο κατάφερε να ξεφύγει από το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στην πλειοψηφία των διεθνών αγορών. Τα θετικά στοιχεία που εξέδωσε εντός της εβδομάδας η ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ, σύμφωνα με τα οποία η οικονομική δραστηριότητα ενισχύθηκε κατά 2,2% για το τρίτο τρίμηνο του έτους σε ετήσια βάση, συνέβαλαν θετικά στη διατήρηση ενός σημαντικού τμήματος των κερδών που κατέγραψε ο ΓΔ τη Δευτέρα.

    Το μέτωπο που αναμένεται να απασχολήσει πλέον τους επενδυτές της εγχώριας αγοράς, είναι το τραπεζικό και η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους. Σήμερα πάντως, οι τράπεζες δεν κατόρθωσαν να εντυπωσιάσουν, καθώς όλες οι συμμετέχουσες στον Large Cap, τελείωσαν στο κόκκινο, με τη Eurobank (ΕΥΡΩΒ) να χάνει 3,12% και να ακολουθούν ΑΛΦΑ (-2,90%), ΠΕΙΡ (-1,54%) και ΕΤΕ (-1,47%).

    Στο υπόλοιπο ταμπλό, η ΜΠΕΛΑ (+1,17%) και ο ΜΥΤΙΛ (+1,14) ήταν οι μοναδικοί τίτλοι που ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

    Απώλειες της τάξης του 4,11% εμφάνισε ο ΣΑΡ, με εξαιρετικά όμως χαμηλούς όγκους.

    Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι φέρνει ο ξαφνικός «έρωτας» για τη μετοχή της Μυτιληναίος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εβδομαδιαίο φινάλε με αισιοδοξία στο Χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ