Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Limit up στα futures της Wall Street, ανοδικά η Ευρώπη – Στοίχημα να διατηρηθούν τα κέρδη

Με limit up άνοιξαν σήμερα τα αμερικανικά futures, μετά το μεγαλύτερο sell off που έχει πλήξει τις αμερικανικές μετοχές από το 1987.

Τα συμβόλαια για S&P 500, Nasdaq 100 και Dow Jones Industrial Average έφτασαν όλα στο λεγόμενο limit up τους, αν και λίγο μετά το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, τα κέρδη περιορίστηκαν, με τα futures του S&P 500 να δείχνουν άνοδο 3,3%. Αντιστοίχως, τα ETFs που παρακολουθούν τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq 100 ενισχύθηκαν πάνω από 6% στην προσυνεδρίαση, πριν περιορίσουν τα κέρδη τους στη συνέχεια.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx Europe 600 έφτασε να ενισχύεται έως και κατά 3,7% την Τρίτη, αλλά έχασε γρήγορα μέρος των κερδών του για να βρεθεί στο +1,2%.

Μεγάλες απώλειες καταγράφει και σήμερα ο δείκτης ταξιδίων και ψυχαγωγίας, με απώλειες 7,4%. Ο συγκεκριμένος δείκτης έχει πλέον χάσει πάνω από το 50% της αξίας του, από τότε που ξεκίνησε η κατάρρευση της αγοράς τον περασμένο μήνα.