Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

JPMorgan: Βλέπει συνέχεια στην πτώση της Tesla – Μειώνει την τιμή στόχο στα 130 δολάρια

Έλον Μασκ, CEO Tesla

Έλον Μασκ, CEO Tesla

Συνέχεια στις απώλειες για τη μετοχή της Tesla βλέπουν οι αναλυτές της JPMorgan, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε την Τετάρτη πως αναμένει μια υποχώρηση της ανάπτυξής της το 2024, ενώ δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει και τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη.

Σύμφωνα με τη JPMorgan, η πτώση της μετοχής της Tesla – ο οποία έκλεισε την Πέμπτη στο -12% –  αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς η εταιρεία έχει επιλέξει τη στρατηγική να μειώσει σημαντικά τις τιμές των οχημάτων της, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα πρόσφατα αποτελέσματά της. H εταιρεία δήλωσε επίσης πως βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, προκειμένου να δώσει το βάρος της στην ανάπτυξη και την παραγωγή νέων μοντέλων.

Έτσι η JPMorgan μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής της Tesla ως τον Δεκέμβριο του 2024 κατά περίπου 4% στα 130 δολάρια. Η μετοχή είχε κλείσει στα 182,63 δολάρια την Πέμπτη, κάτι που σημαίνει πως η JPMorgan βλέπει υποχώρηση περίπου 30%.

Η μετοχή της Tesla διαπραγματεύεται με 56 φορές τα κέρδη των επόμενων δώδεκα μηνών, σύμφωνα με το FactSet. Η JPMogan ανησυχεί πως η αποτίμηση αυτή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από αυτού του είδους τη στασιμότητα στα έσοδα της εταιρείας.

«Οι προσδοκίες για τα κέρδη της Tesla έχουν υποχωρήσει, αλλά ακόμα και μετά το sell-off της Πέμπτης, η μετοχή σε εμάς φαίνεται να έχει επηρεαστεί ελάχιστα, υποδηλώνοντας πολλές περαιτέρω πιθανότητες πτώσης» ανέφερε η JPMorgan.

Διαβάστε επίσης

Tesla: Απογοήτευση στη Wall Street με τα αποτελέσματα τριμήνου – Προειδοποίηση για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2024

Tesla: Έχασε 85 δισ. δολάρια σε μια μέρα και έπεσε πίσω από την Eli Lilly σε κεφαλαιοποίηση

Hyundai: Επιμένει στην επιβράδυνση των πωλήσεων το 2024 λόγω μακροοικονομικών αβεβαιοτήτων