• Σχόλιο Αγοράς

    Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο, επέστρεψε στα 80 δολάρια το Brent – Απώλειες για τον χρυσό

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή με μπλε φόντο


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν τη Δευτέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς η αγορά συνεχίζει να ανησυχεί για τις συνέπειες της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και η αλλαγή δρομολογίων από τις εταιρείας έχει μειώσει τη διαθεσιμότητα για spot φορτία, ενώ έχοει αυξήσει το κόστος μεταφοράς των καυσίμων σε όλες τις βασικές θαλάσσιες οδούς.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η ημερήσια τιμή για φορτίο βενζίνης από τη βορειοδυτική Ευρώπη στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από την αρχή του έτους. Την ίδια ώρα, η μεταφορά καυσίμων από τη Μέση Ανατολή στην Ιαπωνία έχει αυξηθεί κατά δύο τρίτα.

    Σε αυτό το κλίμα, το WTI Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 1,78 δολάρια ή +2,4% και έκλεισε στα 75,19 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  Το συμβόλαιο του Μαρτίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, ενισχύθηκε κατά 1,51 δολάρια ή 2,1% και έκλεισε στα 74,76 δολάρια το βαρέλι.

    Το Brent Μαρτίου στο ICE Futures Europe έκλεισε με άνοδο 1,50 δολάρια ή 1,9% στα 80,06 δολάρια το βαρέλι.

    Αντίθετα με το πετρέλαιο, με απώλειες έκλεισε ο χρυσός, καθώς  οι επενδυτές στη Wall Street έχουν αρχίσει να τιμολογούν πιο χαμηλά τις πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από τη FED τον Μάρτιο.

    Ειδικότερα, οι traders πλέον βλέπουν πιθανότητα περίπου 42% η Fed να κόψει τα επιτόκια της τον Μάρτιο σύμφωνα με το Fed Watch Tool του CME.

    Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε 0,3% στα 2.022,2 δολάρια ανά ουγγιά.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Έπιασε τις 38.000 μονάδες ο Dow Jones – Νέο ρεκόρ για τον S&P 500

    Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες πηγές καλών ειδήσεων

    Οι ΗΠΑ διαψεύδουν του ισχυρισμούς των Χούθι για επίθεση κατά του πλοίου Ocean Jazz



    ΣΧΟΛΙΑ