• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπια άνοδο για τις ευρωαγορές περιμένοντας τις κεντρικές τράπεζες – Πτώση 5% για τη Diageo

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Με ήπια κέρδη έκλεισαν την Τρίτη τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να τηρούν πάντως στάση αναμονής ενόψει των ανακοινώσεων των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ (Τετάρτη) και Βρετανία (Πέμπτη).

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 514,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,45%, με τη μετοχή της βρετανικής εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβουλών St. James’s Place να σημειώνει την καλύτερη επίδοση με άλμα  24,80%, ενώ αυτή της ελβετικής εταιρείας χημικών Clariant να υποχωρεί κατά -7,99%.

    Οι επενδυτές στην Ευρωζώνη είδαν  το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν για το δεύτερο τρίμηνο να διαμορφώνεται στο 0,3% , σύμφωνα με την πρωταρχική εκτίμηση της Eurostat. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,2% σε τριμηνιαία βάση. Το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου επιβεβαιώθηκε στο 0,3%, αμετάβλητο από την αρχική εκτίμηση.

    Παράλληλα, ο γερμανικός πληθωρισμός αυξήθηκε απροσδόκητα, με τον προκαταρκτικό δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιούλιο να διαμορφώνεται στο 2,3% σε ετήσια βάση, ελαφρώς πάνω από το 2,2% του Ιουνίου.

    Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 8.274,41 μονάδες με απώλειες -0,22%, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε στις 18.411,18 μονάδες με άνοδο 0,49% ενώ ο παρισινός CAC 40 έκλεισε στις 7.474,94 μονάδες με κέρδη 0,42%. Στον νότο ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 33.908,02 μονάδες με άνοδο 0,79% ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε στις 11.202,60 μονάδες, με άνοδο 0,76%.

    Σε μεμονωμένες μετοχές, η Diageο έκλεισε με απώλειες -5,08%, έχοντας νωρίτερα φτάσει να υποχωρεί έως και 10%, καθώς κατέγραψε στο προηγούμενο τρίμηνο την πρώτη πτώση πωλήσεων από το 2020.

    Η μετοχή της Standard Chartered έκλεισε με άνοδο 5,94% καθώς η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επαναγορά μετοχών της, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και αύξησε τις προοπτικές της στα αποτελέσματα του εξαμήνου .

    Τέλος η μεγάλη πετρελαϊκή BP έκλεισε την ημέρα ελαφρώς χαμηλότερα, αντιστρέφοντας τα προηγούμενα κέρδη, μετά την αύξηση του μερίσματος, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός έπληξε μία ακόμη αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας

    Τραμπ για τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: «Είμαι ανοιχτόμυαλος, αλλά σκέφτηκα ότι αυτό που έκαναν ήταν ντροπή»

    ΧΑ: Στην Κύρια Αγορά οι μετοχές της Performance Technologies



    ΣΧΟΛΙΑ