• Σχόλιο Αγοράς

    Η Κίνα εξακολουθεί να κρατά χαμηλά το πετρέλαιο – Σε χαμηλά δύο μηνών WTI και Brent

    πετρελαιοπηγή


    Το πετρέλαιο υποχώρησε σε νέα χαμηλά δύο μηνών, καθώς οι προοπτικές για τη ζήτηση στην Κίνα παρέμειναν δυσοίωνες, με τους εμπόρους να αναμένουν τις νέες εβδομαδιαίες ανακοινώσεις για τα αποθέματα στις ΗΠΑ.

    Μάλιστα η πτώση συνεχίστηκε παρά την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, με το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό το απόγευμα της Τρίτης.

    Το WTI για παράδοση Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 1,08 δολάρια, στα 74,73 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, στη χαμηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 5 Ιουνίου. Το Brent, στο ICE Futures στο Λονδίνο, για διακανονισμό Σεπτεμβρίου, υποχώρησε κατά 1,15 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 78,63 δολάρια το βαρέλι.

    Αναλυτές τραπεζών, μεταξύ των οποίων και η Citigroup, μειώνουν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της Κίνας ενώ οι τιμές εξαγωγής του αμερικανικού πετρελαίου που κατευθύνεται στην περιοχή εξασθενούν. Οι εισαγωγές της Κίνας για το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται επίσης να μειωθούν.

    Πέρα από τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται για μια ακόμα εβδομάδα να δείξουν μείωση, η αγορά περιμένει τις αυριανές δηλώσεις της FED και το κατά πόσο θα δώσει ένα σήμα για μια πρώτη μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο αλλά και τη συνάντηση του OPEC+ tτην Πέμπτη. Η αγορά είναι διχασμένη ως προς το αν η συμμαχία θα προχωρήσει σε προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής το επόμενο τρίμηνο.

    Η πρόσφατη πτώση του πετρελαίου επιδεινώθηκε από τεχνικές κινήσεις, καθώς οι διαχειριστές μείωσαν τα καθαρά ανοδικά στοιχήματα την περασμένη εβδομάδα και έχουν τη μικρότερη θέση στη βενζίνη – βασικό μοχλό της αύξησης της ζήτησης πετρελαίου – τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

    Διαβάστε επίσης

    Ήπια άνοδο για τις ευρωαγορές περιμένοντας τις κεντρικές τράπεζες – Πτώση 5% για τη Diageo

    ΗΠΑ: Μέτρα για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο ψήφισε η Γερουσία

    Τουλάχιστον μια νεκρή και 7 τραυματίες από το πλήγμα του Ισράηλ στη Βηρυτό – Επέζησε ο αξιωματούχος που ήταν στόχος



    ΣΧΟΛΙΑ